El proper 8 de setembre i en el marc de la festa major del districte madrileny d’Aravaca hi havia previst un concert del cantautor Luis Pastor, acompanyat del seu fill Pedro. El recital va ser programat durant l’anterior mandat municipal, però ara, el nou equip de govern encapçalat pel PP ha decidit cancel·lar el concert, fet que se suma a l’anul·lació a principis de juliol d’un directe de Def Con Dos amb la intenció d’evitar “alimentar el discurs de l'odi”.

Luis Pastor, cantautor compromès amb la lluita antifranquista, ja va patir la censura als anys setanta, a les acaballes del règim, quan el seu primer disc es va veure escapçat i només van poder veure la llum quatre temes. Ara, gairebé cinquanta anys més tard, ha vist com un recital seu ha estat suspès després d’un canvi polític a l’Ajuntament de Madrid.

En concret, segons avancen diversos mitjans madrilenys, aquest ha estat l’únic acte de la festa major que ha estat cancel·lat, i la decisió hauria arribat de la mà de la regidora del districte, Loreto Sordo, sense que s’hagi confirmat la implicació de la regidora de Cultura de l’Ajuntament, la catalana Andrea Levy.

Protestes a la xarxa

La cancel·lació del concert ha generat una onada de protestes a la xarxa:

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat