El president de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat aquest dijous per sorpresa la creació de la T-Familiar, el nou títol multipersonal del transport públic amb vuit viatges a 10 euros, i que s'expedirà a partir de l'1 de març del 2020.

Ho han anunciat després del consell d'administració de l'ATM que aquest dijous ha aprovat els títols i les tarifes de transport públic per al 2020, i ha dit que aquest nou títol tindrà 30 dies de validesa i que "s'ha pensat per a unitats familiars de quatre membres" després de rebre moltes crítiques per la substitució de la T-10 per la T-Casual, que convertia aquest bitllet en unipersonal.

La T-Familiar entrarà en vigor a partir de l'1 de març i, mentrestant, entre l'1 de gener del 2020 i el 29 de febrer es podrà seguir utilitzant la T-10 com a targeta de viatges multipersonals.

Aquesta rectificació de l'ATM arriba una setmana després de la "revolució tarifària" que eliminava la T-10 i la T-Mes, que seran substituïdes per la T-Casual i la T-Usual, i també es va anunciar que la T-50/30, la T-70/30 i la T-Trimestre desapareixeran i no se substituiran.

Calvet també ha anunciat que els costos d'expedició de la T-16 passaran de 35 euros a ser gratuïts, per la qual cosa serà un títol "totalment a preu zero" per a fomentar l'ús del transport públic entre nens i adolescents, encara que, en cas de pèrdua, la gestió sí que costarà 35 euros.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat