El líder del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, renuncia a ser el candidat de la formació a les eleccions municipals del 2023. "Renuncio i descarto el PP, no vull ser una pedra en el camí", ha afirmat Bou en declaracions a Europa Press. El regidor popular ha afirmat que ha pres aquesta decisió perquè el partit pugui decidir amb calma el nom del candidat a encapçalar la llista. Mesos abans s'havia mostrat disposat a repetir.

Josep Bou ha decidit no plantar batalla per encapçalar la candidatura sabedor que des de la direcció del partit a Catalunya hi ha la voluntat de presentar un nou candidat. De fet, el novembre passat ja s’apuntava la possibilitat que Daniel Sirera seria el cap de llista dels populars a la ciutat de Barcelona. Bou, en aquell moment, es va postular per repetir tot i que no amagava la seva decepció pel tracte rebut des de la direcció dels populars catalans.

El candidat es triarà passat l'estiu

Josep Bou, independent que va irrompre en l’escena municipal el 2019 en substitució d’Alberto Fernández Díaz, renuncia a ser candidat dies abans que es triï el president provincial de Barcelona del PP, que amb tota seguretat serà l’exalcalde de Castelldefels, Manuel Reyes. Serà després de l’estiu que es decidirà qui és el cap de llista a l’Ajuntament de Barcelona.

La relació de Josep Bou amb el partit ha estat difícil, amb manca de sintonia. De fet l’encara regidor popular va admetre que va estar a punt de plegar després de les eleccions municipals de 2019 perquè part del grup municipal no li volia en el consistori. En aquell moment, va reconèixer les desavinences amb l'altre regidor de la formació, Óscar Ramírez, una situació sobre la qual Bou va dir que havia millorat amb el temps.

Un regidor polèmic

El cert és Josep Bou no s’ha estat de criticar la direcció de partit en nombroses ocasions. Ho va fer després de les eleccions al Parlament o al Congrés dels Diputats, quan la formació va patir una sonada patacada i el regidor va demanar dimissions. També va ser polèmica la decisió de Bou de destituir dos consellers de districte i un assessor del grup municipal. Josep Bou explicarà aquest dimecres en roda de premsa els motius de renunciar a encapçalar la candidatura. Amb tot es mantindrà al cap del grup municipal de l’Ajuntament de Barcelona fins a les eleccions del 2023. Bou ha protagonitzat nombroses polèmiques, l'última que havien calat foc al seu cotxe. L'informe dels Mossos va determinar que l'incendi va ser causat per una avaria elèctrica al vehicle.