Un nou informe dels Mossos d'Esquadra lliurat la setmana passada al jutjat d'instrucció número 3 conclou que l'incendi que es va produir al vehicle particular del regidor del Partit Popular a l'Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, es va originar per un problema elèctric a la zona dels fusibles. Els primers informes ja apuntaven que la crema del cotxe havia estat un accident fortuït, ara aquest últim informe descarta qualsevol mena d'intencionalitat.

Els fets van tenir lloc el passat dissabte 30 d'abril, al carrer Ceuta de Barcelona, mentre Bou i altres membres del Partit Popular es reunien aquell matí amb militants a Horta-Guinardó. Pocs minuts després d'aparcar el cotxe, un conductor va donar la veu d'alarma que el cotxe estava cremant. Els Bombers van sufocar les flames i van elaborar un informe en el qual ja s'avançava una avaria mecànica. Tesi que va quedar corroborada en el primer atestat policial de la policia científica dels Mossos, tot i això, Bou es va mostrar molt contundent amb aquest acte "m'acaben de cremar el cotxe a Barcelona. Esperaré el part policial, però si anuncio que res m'aturarà en el compliment del deure i el meu treball", va advertir immediatament Bou en el seu compte de Twitter. 

Incident fortuït 

Només 24 hores després de l'incident, la policia ja va confirmar que l'incendi havia estat provocat per un problema tècnic del mateix vehicle. Tot i això, Bou no va quedar conforme i insinuava l'acte com un atac contra la seva persona. En declaracions a Rac1, l'endemà de l'accident, Bou indicava que "hi ha una sèrie de coses" que no li encaixaven en relació amb l'incident i per això dubtava del que havia conclòs la policia. En aquest sentit, apuntava que "hi ha coses molt difícils de passar", com ara que el foc l'originés una avaria del vehicle, que segons afirmava era un cotxe d'alta gamma. "Aquests cotxes no s'incendien, és molt difícil que passi res". A més, va detallar que feia menys de 24 hores que havia sortit de la revisió.

Segons la periodista Anna Punsí, la Comissaria General d’Informació va esbrinar que prèviament que es calcinés el cotxe, el xofer del vehicle va ser alertat per uns agents que perdia líquid i en sortia fum. Precisament, en un comunicat Bou explicava que havia posat en coneixement de la Fiscalia Superior de Catalunya les amenaces que havia rebut durant aquella setmana que, segons va detallar, advertien el regidor que "vigilés" amb el seu cotxe. Aquesta amenaça es va tenir en compte, es va identificar a l'autor i es va interrogar també als treballadors del taller que van revisar el vehicle del regidor el dia anterior a l'incendi que el va destruir. Sobre el paper dels Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona, Bou mostrava el seu "respecte" per la seva tasca. No obstant això, indicava que "estan dirigits com estan dirigits" i per això justificava els seus dubtes envers la investigació.