El BouGate segueix. Després del missatge del regidor del Partit Popular a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, assegurant, dissabte passat, que uns desconeguts li havien cremat el cotxe, l’incident ha anat fent girs de guió. Ahir, 1 de maig, es va saber que els Mossos d’Esquadra descartaven qualsevol relació amb un atac intencionat contra el regidor espanyolista. Asseguraven que les primeres perquisicions fetes per agents de la Policia Científica de la policia catalana, activats per la Comissaria General d’Informació després de rebre l’avís de l’incendi, evidenciaven que l’incendi del cotxe del regidor havia estat accidental fruit d’una avaria. 

Ara, però, el regidor del Partit Popular a la plaça de Sant Jaume segueix amb la seva teoria. No és estrany en el personatge, però sobta que es mantingui en la versió de l’incendi intencionat si els Mossos d’Esquadra no han detectat cap indici que així ho faci pensar. El regidor Bou va rebre ahir una trucada dels Mossos, assegura, explicant-li que la policia havia fet dues inspeccions al cotxe però que l’informe és “confidencial” i que no li poden facilitar dades, un fet que ha impossibilitat que l’afectat pogués consultar-lo. 

josep bou fiscalia coche quemado foto ppbcn
Josep Bou ha portat el cas de l'incendi del seu cotxe a la fiscalia / PPBcn

Tot i això, Bou, sense fer marxa enrere, manté les seves acusacions i ja ha posat en coneixement de la Fiscalia de Barcelona l’incendi del seu Mercedes i les amenaces rebudes: dos missatges de Twitter -ja esborrats i que encara no ha entregat a la policia- sobre el perill que patia el seu vehicle. A més, ha denunciat l'incendi als Mossos d'Esquadra.

cotxe bou twitter
Imatge del cotxe cremat de Josep Bou, aquest dissabte / Twitter

Aquest matí a RAC1 el mateix Bou ha volgut contradir també la versió de la Policia Científica dels Mossos d’Esquadra, assegura que “per com va cremar el cotxe”, “no és normal”. “Hi ha coses que no estan clares”, ha assegurat el regidor, i alhora que mostra suport a la policia catalana, ha criticat qui dirigeix als Mossos d’Esquadra. En la mateixa entrevista a RAC1, Bou ha aprofitat per demanar la dimissió d’Ada Colau.

Assegura que ja li havien atacat el cotxe

Des del grup municipal del Partit Popular aprofitant el fet d’aquest incendi, han “condemnat enèrgicament totes les amenaces que el president del grup municipal, Josep Bou, ha rebut durant els últims mesos”. Asseguren que ha rebut amenaces per xarxes socials i que també ha patit atacs contra el seu vehicle: “vidres trencats, rodes punxades, ratllades o el trencament d’un llum davanter”. El comunicat del PP de Barcelona també assegura que el líder popular a Barcelona també ha rebut atacs a casa seva, a les seves empreses i contra els seus treballadors. Tot i això, aquestes denúncies públiques d’atacs contra Josep Bou arriben quan tot sembla indicar que l’incendi d’aquest cap de setmana no té res a veure amb les seves idees polítiques.

Colau: “Preocupació i escalf a l'espera d'aclarir els fets"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat durament el regidor del PP a l'Ajuntament, Josep Bou, per haver “insinuat” aquest dissabte que algú havia incendiat el seu cotxe per motius polítics. 

“Hores després de saber-se aquesta informació [que l’incendi va ser accidental], el regidor Bou encara no ha rectificat les seves acusacions". "Tampoc ho han fet l'alcalde de Madrid, Martínez Almeida ni altres figures públiques que es van posicionar públicament", ha recordat Ada Colau. En un escrit al seu canal de Telegram, Colau ha explicat que aquest dissabte ella mateixa va fer arribar a Bou la seva "preocupació i escalf a l'espera d'aclarir els fets".

El regidor del PP també va rebre el suport de diversos dirigents polítics espanyols com Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa (CS), Cayetana Álvarez de Toledo i Lorena Roldán (PP) o Ramon Espadaler (PSC).

L’incendi no incendi

L'incident es va produir pel voltant de les onze del matí de dissabte al carrer del Santuari amb la plaça de Salvador Allende, al districte d'Horta Guinardó. El regidor va anar a una carpa informativa del PP i després, el seu conductor el va trucar avisant-lo de l'incendi. El consistori ja va apuntar que es tractaria d'una avaria mecànica fortuïta, però que havien de ser els pèrits qui determinessin les causes de l'incendi del vehicle. 

Els Mossos d’Esquadra, activats per la possibilitat que fos un atac amb derivades polítiques, van assumir la investigació del cas, això no obstant, no van trobar cap indici que apuntés en la línia de la teoria del regidor espanyolista.