Els Mossos d'Esquadra han conclòs que l'incendi del cotxe del president del grup municipal del PP a Barcelona, Josep Bou, es deu a una avaria mecànica fortuïta. Bou va denunciar aquest dissabte que el seu cotxe havia aparegut calcinat al districte d'Horta-Guinardó. Segons la periodista Anna Punsí, la Comissaria General d’Informació ha esbrinat que prèviament el xofer del vehicle va ser alertat per uns agents que perdia líquid i en sortia fum. "M'acaben de cremar el cotxe. Esperaré l'atestat policial, però anuncio que res no m'aturarà en el compliment del deure i la feina", va afirmar Bou en un missatge a Twitter, on va adjuntar quatre fotografies del turisme incendiat. 

Tuit Josep Bou
Piulada del regidor del PP de Barcelona Josep Bou. 

Els fets

L'incident es va produir pels voltants de les 11.00 hores del matí de dissabte al carrer del Santuari amb la plaça de Salvador Allende. Bou i altres membres del Partit Popular tenien una trobada amb militants i simpatitzants al barri d'Horta a les 11 del matí d'aquest dissabte. Pocs minuts després d'aparcar al mateix barri, el vehicle es va cremar. Guàrdia Urbana i membres del Cos de Bombers de Barcelona van assistir al lloc dels fets. El consistori ja va apuntar que es tractaria d'una avaria mecànica fortuïta, però que havien de ser els pèrits qui determinessin les causes de l'incendi del vehicle. Bou, en canvi, va fer una piulada al seu compte de Twitter on semblava tirar més cap a una altra opinió que no pas a la d'un problema del mateix vehicle. 

El dirigent popular va rebre el suport de la resta de partits de l'oposició. Luz Guillarte, presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona, i el diputat de Vox al Parlament Juan José Aizcorbe li van expressar el seu suport. Però Aizcorbe encara va fer una passa més enllà. Abans de l'informe policial es va aventurar a insinuar que es tractava d'un acte vandàlic que hauria estat perpetrat per "els intolerants habituals", en referència a l'independentisme. El que també va voler mostrar el seu suport va ser l'exalcalde de Badalona i actual regidor del PP a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, que a través de Twitter va expressar: "Tot el meu suport i afecte davant dels gamberros que han incendiat el teu cotxe. Una forta abraçada", ha piulat. També s'ha pronunciat Dolors Montserrat, portaveu del PP al Parlament Europeu. "Tot el meu suport, Josep. Inadmissible atac. Continua com sempre, treballant sense parar per Barcelona. Els violents no es poden sortir amb la seva". 

Bou, al centre de la polèmica

Fa només unes setmanes Josep Bou protagonitzava un enfrontament amb l'alcaldessa de Barcelona, a la qual li demanava deixar sense efecte la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i que anul·lés "totes les multes posades fins al moment" després del "revés judicial" que ha suposat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de tombar l'ordenança que regula la mesura, aprovada el desembre del 2019. En aquesta línia, el PP critica que el govern municipal "no ha tingut cap mena de criteri" per impulsar aquesta estratègia de reducció d'emissions contaminants i no s'ha basat en "informes tècnics que avalin el projecte". El portaveu del grup, Óscar Ramírez, va lamentar que "un cop més" els tribunals anul·len "polítiques equivocades imposades per motius ideològics". El líder dels populars a l'Ajuntament barceloní va acusar Colau de "limitar el creixement econòmic de la ciutat" per la via "d'imposar un model" que "no és el que necessita" la capital catalana. Alhora, els populars han denunciat la manca de flexibilitat i de voluntat d'arribar a acords de l'equip de govern format pels comuns i pel PSC.