El cotxe de Josep Bou, regidor del PP a l'Ajuntament de Barcelona, ha estat trobat calcinat al barri d'Horta de Barcelona. Bou ho ha denunciat a través de Twitter i ha assegurat que "ningú" l'aturarà en el compliment del seu "deure i treball". Bou i altres membres del Partit Popular tenien una trobada amb militants i simpatitzants al barri d'Horta a les 11 del matí d'aquest dissabte.

Pocs minuts després d'aparcar al mateix barri, s'han adonat que el vehicle estava cremant. Fonts del PP de Barcelona apunten que no saben si la crema ha estat intencionada o no, però que la manera com ha quedat el vehicle els fa pensar que sí.

Tuit Josep Bou
Piulada de Josep Bou/ Twitter

La Guàrdia Urbana i membres del cos de Bombers de Barcelona han assistit al lloc dels fets. El cos de bombers ha pogut apagar el foc i a hores d'ara s'investiga si les flames han estat provocades o si, per contra, han estat fruit d'un error mecànic.

De moment, Luz Guillarte, presidenta del grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Barcelona i el diputat al Parlament de Vox, Juan José Aizcorbe, li han expressat el seu suport. Però Aizcorbe ha anat un pas més enllà. Així, sense que hagi transcendit encara cap mena d'informació per part de la policia respecte a l'origen dels fets, ha insinuat que l'acte vandàlic hauria estat perpetrat per "els intolerants habituals", en referència a l'independentisme. 

Coche Bou 2 1200
Fotografia del cotxe de Josep Bou calcinat/ Twitter @josebouvila

Reaccions a la crema del cotxe

L'exalcalde de Badalona i actual regidor del PP a l'Ajuntament de Badalona, Xavier García Albiol, ha mostrat el seu suport a Josep Bou a través de Twitter. "Tot el meu suport i afecte davant dels gamberros que han incendiat el teu cotxe. Una forta abraçada", ha piulat. També s'ha pronunciat Dolors Montserrat, portaveu del PP al Parlament Europeu. "Tot el meu suport, Josep. Inadmissible atac. Continua com sempre, treballant sense parar per Barcelona. Els violents no es poden sortir amb la seva".

Bou es postula com alcaldable del PP a les municipals 

“Jo soc aquí i hi seré fins a l’últim dia”, va afirmar Bou en roda de premsa des de l’Ajuntament de Barcelona al passat mes de novembre. I va afegir que, quan arribi el moment de decidir el candidat a l’alcaldia, ell s'oferirà. “Em presentaré, tinc ganes, força i il·lusió i estic convençut que podem tirar endavant”. Ara bé, també va assenyalar que "evidentment, el partit té la seva estructura i si em diuen que no soc jo, doncs serà un altre, però jo no llançaré rumors, parlarem directament i ho direm”.

Les declaracions de Bou es van produir després que es filtrés el nom de Daniel Sirera, president del Partit Popular a Catalunya entre els mandats de Josep Piqué i Alicia Sánchez-Camacho entre 2007 i 2008, com a relleu de Bou.  Aquesta informació, però, va ser matisada immediatament pel secretari general del PP català, Santi Rodríguez, que sense desmentir el relleu, va afirmar que "la proposta i elecció de candidats a les eleccions municipals no es farà abans de la tardor del proper any, de manera que qualsevol notícia al respecte no respon a la realitat. També a Barcelona".