El candidat a les eleccions municipals de Barcelona Jordi Graupera ha acusat el candidat d'ERC, Ernest Maragall, de "fer la campanya electoral a Vox". Graupera fa aquestes declaracions després que Maragall hagi proposat aquest dilluns als partits que concorren a les eleccions municipals que signin un acord "per a la defensa dels drets fonamentals i contra el feixisme".

El candidat d'ERC ha fet aquesta proposta en un article publicat a La Vanguardia en què ha plantejat que els grups de l'Ajuntament i els candidats a les eleccions signin el Compromís de Barcelona contra l'odi per tal que es comprometin "a no pactar amb formacions d'extrema dreta" ni amb partits que "governin gràcies al seu suport", així com a "no finançar-se amb cap entitat que defensi ideologies d'ultradreta". 

En un fil a Twitter, Graupera ha carregat contra Maragall i ha explicat per què no està d'acord amb la proposta del dirigent d'Esquerra:

Primerament, Graupera diu que Maragall ha decidit publicar l'article a La Vanguardia "per fer veure que lidera alguna cosa" i "posar Manuel Valls en contradicció pel pacte Cs-Vox a Andalusia". Segons el candidat, totes dues coses "posen Barcelona al servei de les dinàmiques de poder espanyoles".

A més, el guanyador de les primàries per una llista independentista a Barcelona diu que "liderar un front anti-Vox només serveix per donar ales a Vox". En la mateixa línia, considera que aquest no és "el repte principal de Barcelona"; són uns altres: "Els nostres reptes són globals i els nostres impediments venen de l’intent de dominació de tots els partits de l’Estat".

Graupera diu que el problema no és Vox, atès que "els objectius que persegueix Vox a Catalunya ja els executen la fiscalia, la judicatura, el PP, Cs i el PSOE".

Finalment, el candidat a l'Ajuntament de Barcelona creu que Maragall "infla l'espantall de Vox perquè, per comparació, qualsevol cosa sigui acceptable, sigui un govern Colau-Maragall o un govern rendit a les prioritats de Pedro Sánchez i La Vanguardia".