El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha proposat aquest dilluns als partits que concorren a les eleccions municipals que signin un acord "per a la defensa dels drets fonamentals i contra el feixisme".

En un article publicat a La Vanguardia, Maragall ha proposat que els grups de l'Ajuntament i els candidats a les eleccions signin el Compromís de Barcelona contra l'odi per tal que es comprometin "a no pactar amb formacions d'extrema dreta" ni amb partits que "governin gràcies al seu suport", així com a "no finançar-se amb cap entitat que defensi ideologies d'ultradreta". "No podem permetre cap tipus d'acord polític, explícit o tàcit, amb els que fomenten l'odi i mantenen discursos retrògrads i nostàlgics del passat dictatorial", ha dit el candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona.

L'acord plantejat per Maragall demana als partits i candidats a les eleccions un "compromís de denúncia dels discursos que fomentin l'odi, relativitzin el feixisme o el comparin amb les voluntats socials democràtiques", així com un "compromís de posar en valor el feminisme, la multiculturalitat, la laïcitat i els drets de les majories" i un "compromís que expliciti el rebuig institucional al feixisme dels partits de Barcelona". 

"Amoïnat" per l'entrada de Vox a la mesa del Parlament andalús

En l'article, Maragall diu que "l'odi no pot ser mai justificable ni homologable políticament" i es mostra "amoïnat" i "indignat" per la "naturalitat" amb què Vox ha entrat a la mesa del Parlament andalús. "Vox ha destapat del tot les vergonyes d'un Estat sense nord, i el porta, encara més, cap a l'abisme que provoquen l'odi i l'omissió culpable dels demòcrates", escriu.