El motí liderat per Paco Sierra ha fet fer implosió al grup municipal de Ciutadans a Barcelona i s’ha cobrat la primera víctima. La fins ara presidenta del grup municipal i alcaldable a les eleccions de maig del 2023, Luz Guilarte, ha anunciat aquest dilluns al matí la seva sortida de la política, la renúncia a l’acta de regidora i també a la seva condició de cap de llista per a les properes municipals. En una compareixença sense preguntes, Guilarte s’ha referit al motí de Paco Sierra com una “trama en contra de la resta de companys i del propi partit” i ha justificat la seva decisió en l’esperança que el partit pugui “acordar i posar al capdavant un nou lideratge que faci front a la situació”.

Sense rumb a Ciutadans Barcelona: Paco Sierra es descarta com a alcaldable

Fent un esforç per mantenir-se allunyada de la tensió del moment, Guilarte s’ha referit a la situació provocada per Paco Sierra, que d’acord amb la regidora Noemí Sierra ha aconseguit apoderar-se del càrrec de president del grup municipal malgrat que se li ha obert un procés d’expulsió, com a “moments extraordinàriament difícils per a tots” i ha assenyalat que la situació al partit l'havia afectat a ella “i a la meva família”. Sobre els moviments de Sierra, a qui no s’ha referit pel nom en cap moment, s’ha limitat a dir que “els altres dos regidors van acordar la meva destitució com a presidenta com a represàlia al donar-los la meva negativa a sumar-me a una trama contra la resta dels nostres companys i del nostre partit”.

“Aquestes accions són un fet lamentable i inèdit a la història de la democràcia en aquest ajuntament”, ha continuat Guilarte, per assenyalar que “els actes de cadascú parlen per ells mateixos”. A més, la ja exalcaldable ha insistit que va entrar en política precisament per evitar maniobres d’aquest tipus i ha defensat la seva trajectòria “al voltant d’un projecte comú i al servei de la ciutadania i sempre per sobre de l’interès personal”. Per tot plegat, ha informat que davant una “trama” que pretenia “dinamitar” els valors del partit, ha considerat que no era possible que pogués “encapçalar aquest projecte ni les pròximes eleccions” i per això ja ha comunicat la seva renúncia tant a l’acta de regidora com a ser la cap de llista a les municipals.

 

Fernando Carrera, nou regidor?

A falta que es concretin els nous moviments al si d’un grup municipal que a hores d’ara té a Paco Sierra com a president, un cop Guilarte renunciï a l’acta de regidora, el seu lloc hauria d’ocupar-lo Fernando Carrera, el novè de la llista, ja que a les eleccions del 2019, la candidatura Barcelona pel Canvi-Ciutadans va treure sis regidors, però ja han renunciat Manuel Valls i Celestino Corbacho. Ara bé, això comporta un altre problema, i es que Carrera ja no forma part de l’estructura de Ciutadans, sinó que ara és assessor de Jaume Collboni. La qual cosa podria arribar a comportar que Ciutadans tingués un regidor alineat amb el PSC. Un naufragi en tota regla.