Paco Sierra ja actua com a nou president del grup municipal de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona. Després que esclatés la crisi la setmana passada, aquest dilluns els fets s’han desencadenat amb la renúncia de Luz Guilarte a la seva acta de regidora i a la seva condició de cap de llista per a les eleccions municipals de maig del 2023. Si el dimoni està en els detalls, la convocatòria per a mitjans de les declaracions de Guilarte la presentava ja com a regidora, i la posterior referida a Sierra, ja s’hi referia com a president del grup municipal. Amb tot, el nou líder de Ciutadans a Barcelona s’ha descartat com a possible alcaldable i ha demanat un procés de primàries.

En declaracions aquest migdia a la plaça de Sant Jaume, Sierra ha assegurat “lamentar la decisió” de Guilarte i ha recordat que “fins ahir [diumenge] se li va oferir la possibilitat de recuperar la presidència i sotmetre's a un procés de primàries amb suport meu i de l’altra regidora”. Encara més, Sierra, com ja va fer divendres, ha negat que hagi pres part “en cap trama” i ha recordat que en la reunió de dilluns passat se li va exigir “deposar l’anterior coordinador” i davant la seva negativa li van treure la condició de presidenta de grup “però sempre de manera temporal i oferint-li que tornés a ser presidenta”.

Sense candidat pel 2023

En tot cas, Sierra ha defensat que el seu objectiu en la nova etapa es que “Ciutadans tingui representació el 2023 a l’Ajuntament de Barcelona”, davant unes perspectives poc prometedores i per això ha defensat que cal “fer canvis estructurals i tornar a il·lusionar a la ciutadania i la militància”. A més, ha insistit que cal fer primàries, cosa que no es va fer en el cas de Luz Guilarte, d’acord amb els estatuts del partit, però s’ha descartat ell mateix com a cap de llista: “No em presentaré a les primàries ni crec que sigui l’alcaldable ideal per a Ciutadans”.

 

Fernando Carrera: o renuncia o entra com a no adscrit

Respecte al substitut de Luz Guilarte, el següent a la llista és Fernando Carrera, que actualment és assessor del grup municipal del PSC. “En la seva mà està renunciar i seguir com assessor del PSC i així entraria la següent, Julia Barea, o bé entrar com a regidor no adscrit”, ha afirmat Sierra. En tot cas, ha apuntat que no podria entrar al grup del PSC i que de fet, des de Ciutadans no tindrien inconvenient que s’incorporés al seu grup o fins i tot al de Valents. Això sí, Sierra ha defensat que ell i Martín seguiran sent el grup de Ciutadans i que no tenen cap intenció “ni de canviar de nom ni d’anar pel nostre compte”.