L’aparició del moviment ‘Barcelona és imparable’, que aquest dimecres ha fet públic un manifest crític amb l’actual rumb que ha pres la ciutat sota el govern municipal de coalició entre Ada Colau i Jaume Collboni ha provocat la reacció del segon, que ha mostrat la seva predisposició a reunir-se amb els representants del moviment la setmana vinent.

El primer tinent d'alcaldia de Barcelona, que sovint pren decisions que agafen a contrapeu l’altre soci de govern, s’ha afanyat a respondre els promotors del moviment, que ja han convocat una manifestació de protesta contra el govern municipal el dijous 21 d’octubre a les set del vespre davant l’ajuntament, a la plaça de Sant Jaume.

tuit collboni barcelona imparable

En un apunt al seu compte de Twitter, Collboni ha assegurat que “Barcelona només és imparable quan remem junts en la mateixa direcció”. “Com a servidor públic escoltaré les reflexions dels signants del manifest fet públic avui”, ha afegit, per tot seguit llançar una proposta: “Els ofereixo una reunió la propera setmana com he fet sempre amb els col·lectius que aposten per la Barcelona del Sí”.

jaume collboni acn

El primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni / ACN

Pel que fa a Barcelona en Comú i segons ha avançat l’ACN, la segona tinenta d'alcaldia, Janet Sanz, s'ha ofert a escoltar les propostes de les entitats.

D’altra banda, fonts de Junts a Barcelona han indicat a elNacional.cat que entenien “perfectament l’aparició de plataformes com aquesta de rebuig al govern Colau-Collboni en resposta a la situació en que es troba avui la ciutat de Barcelona”. Aquest partit assenyala que és possible que apareguin més moviments del mateix estil i han emplaçat a seguir la conferència que aquest dijous donarà Elsa Artadi, on presentarà “la proposta alternativa que volem construir per liderar un canvi a la ciutat de Barcelona a partir del 2023”.

Manifestació el 21 d’octubre

El moviment ‘Barcelona és imparable’ s’ha donat a conèixer aquest dimecres amb un manifest on especifica que tot i que històricament la ciutat “ha protagonitzat grans transformacions al llarg de la seva història, fet que l’ha situat com una ciutat de referència al món”, ara es viu un “moment de desànim, grisor i aturada” al qual cal sumar que “institucionalment s’ha volgut desfer el model d’èxit de Barcelona i se l’ha projectat com la ciutat del no”.

 

A aquesta crítica a la gestió de l’actual govern municipal, encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau, els signants del manifest -que conviden la ciutadania a adherir-s’hi- contraposen el fet que “Barcelona és imparable i no desaprofitarà cap oportunitat que li permeti avançar com a ciutat”. Per tot plegat, han convocat una manifestació a la plaça de Sant Jaume el dijous 21 d’octubre.

Un moviment transversal

‘Barcelona és imparable’ és una plataforma transversal que compta amb entitats promotores de tota mena, com ara Moviment Tsunami Veïnal, Barcelona Oberta, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Federació Nacional d’Estudiants de Catalunya i el Reial Cercle Artístic de Barcelona, entre moltes altres. A més, hi ha representades entitats, persones a títol individual, associacions de diferents sectors i sensibilitats com la cultura, el comerç, l’educació, el tercer sector, l’esport, la salut, l’urbanisme, l’emprenedoria, la restauració i el turisme. Tot plegat, són una àmplia representació de la societat civil, de barcelonins i barcelonines, units pel compromís de recuperar el lideratge de la ciutat.

 

Imatge principal: Protestes contra Ada Colau a l'inici de les festes de la Mercè / Carlos Baglietto