El tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Collboni ha assegurat aquest dilluns que l'executiu de Ada Colau "està dialogant" amb el Govern central en funció de projectes de ciutat que l'Ajuntament prioritza i que requereixen el diàleg amb l'Estat perquè avancin, sense vincular aquest diàleg al procés independentista.

Preguntat en roda de premsa per si s'ha reunit amb la vicepresidenta del Govern central, Soraya Sáenz de Santamaría, ha explicat que oficialment només hi ha hagut reunions amb diversos secretaris d'Estat per abordar assumptes de ciutat, i fonts municipals han dit que ha mantingut contactes amb Santamaría en actes en els quals han coincidit.

El delegat del Govern a Catalunya, Enric Millo, va assegurar aquest diumenge que existeix diàleg de l'Executiu central amb els ajuntaments en el marc del procés independentista, davant de la qual cosa Collboni ha assenyalat: "Afortunadament jo em dedico a la política local i de Barcelona".

"Nosaltres el que fem ho fem amb vocació pràctica i vocació positiva per a les necessitats que té Barcelona, i en funció d'elles dialoguem i dialogarem", ha ressaltat el tinent d'alcalde, que ha rebutjat interpretar les paraules de Millo.

Collboni ha criticat que l'anomenada operació diàleg li "fa molta gràcia", perquè la notícia hauria de ser que no es dialogués, ja que la política existeix sobretot per dialogar, per la qual cosa és molt greu i simptomàtic el fet que sigui notícia que els governs dialoguin, segons ell.

"Hi ha un Govern nou en l'Estat, i com a Govern de la ciutat obrim vies de diàleg i institucionals en favor dels projectes i necessitats de Barcelona", ha insistit Collboni, qui ha defensat que la capital catalana té necessitats que s'han d'atendre.