La decisió de Jaume Collboni de deixar la primera tinença d'alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona pocs mesos abans de les eleccions municipals ha deixat “perplexa” l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha atribuït la maniobra de l’alcaldable socialista al "nerviosisme preelectoral" per les enquestes. En declaracions a l’emisora SerCat, Colau ha criticat també que Collboni l'avisés per missatge d'aquesta decisió "cinc minuts abans" que es fes públic als mitjans. De fet, Colau ha confirmat la versió de Collboni que va assegurar que li havia fet una trucada però com que l’alcaldessa no li va agafar el telèfon, finalment la va informar via whatsapp. 

L'alcaldessa li va contestar amb un missatge dient-li que li semblava "poc seriós" aquesta forma de procedir després d'haver governat junts quatre anys. En tot cas, després que dilluns el regidor de cultura, Jordi Martí Grau, afirmés que els comuns no tenien intenció de trencar l’acord de govern amb els socialistes, aquest dimarts Colau ha assegurat que no hi haurà reorganització del cartipàs -l’estructura del govern municipal- després de la renúncia de Collboni i el canvi es limitarà a una delegació de funcions en Laia Bonet. De fet, ja hi ha prevista una reunió entre totes dues per a les properes hores o dimecres a tot estirar.

Bonet, amb funcions delegades

Colau ha avançat que no té previst fer una reorganització del cartipàs per nomenar Bonet primera tinent d'alcaldia, ja que ha afirmat que això suposaria un cost burocràtic i econòmic al que no li veu sentit a poc més de quatre mesos que acabi el mandat. Per això, ha dit que s'optarà per delegar en Bonet totes les funcions que tenia Collboni. Ha negat que això sigui un càstig si no que ho ha atribuït a una forma d'actuar pràctica i que suposi la mínima despesa per al consistori i ha garantit que el pacte amb el PSC es mantindrà, així com totes les funcions que ara té atribuïdes aquest partit.

En aquest sentit, ha dit que el socialista ha prioritzat "abandonar per fer campanya" i per això ha considerat que si això li preocupava li hagués demanat una reunió. "Jo soc la que té l'última responsabilitat i garanteixo que el pacte es mantindrà intacte i totes les funcions quedaran cobertes", ha declarat. Ha afegit que escoltant el propi Collboni "podria semblar contradictori" dir que es vol governar la ciutat i que per això abandoni les seves funcions. A més, ho ha atribuït a una decisió política, a un gest d'estar "massa pendent" de les enquestes. "Actuar per enquestes no és el que jo faria", ha dit.