Mal dia avui per a Ada Colau. L’alcaldessa de Barcelona ha patit un doble revés, el no al tramvia i el no a la multiconsulta. Visiblement afectada durant la sessió plenària, encara ha tingut forces per, un cop acabat el ple, convocar els mitjans i denunciar "pressions" per part d’Agbar. “Em consta que hi ha hagut trucades i converses d’última hora amb els partits, però no em toca a mi donar-ne els detalls”, ha dit. Tot i així, Colau ha assegurat que no dona per tancada la multiconsulta i que “seguirà treballant” per tirar-la endavant, malgrat els esforços contraris de l’empresa que gestiona l’aigua: “No som ingenus”, ha dit.

L’alcaldessa de Barcelona ha comparegut al costat d’Aigua és vida i Metromuster, les dues promotores de les preguntes d’iniciativa ciutadana.

La portaveu d’Aigua és vida, Miriam Planas, ha denunciat que alguns partits polítics els havien assegurat “que no votarien en contra de les iniciatives ciutadanes” i que a l’hora de la veritat no han complert.

Per la seva banda, Metromuster, l’entitat impulsora del canvi de nom de la plaça de l’esclavista Antonio López pel del jove mort al CIE Idrissa Diallo, ha lamentat “profundament” que la proposta no tirés endavant. El seu portaveu, Xavier Artigues, s’ha mostrat dolgut: “Sento molta vergonya davant dels milers de persones que ens han donat suport i sobretot per la família de Diallo perquè representava una reparació del dany causat", ha lamentat.