La caiguda d’arbres a la via pública de Barcelona sembla no tenir aturador. Si aquest dilluns va ser una mèlia d’uns cinc metres d’altura la que va caure davant d’una escola a Gràcia, aquest dimecres a la nit ha caigut un altre arbre, en aquesta ocasió un plataner de més de vint metres d’altura, a la cantonada del carrer Loreto amb Bordeus, al districte de les Corts. Segons ha avançat ‘El Periódico’, l’incident no ha produït danys personals, ja que l’arbre va caure sobre la maquinària de les obres de reurbanització que s’estan duent a terme en aquest tram de via i el tronc no va arribar a terra, tot i que la capçada sí que ho va fer.

Segons el mitjà esmentat, al lloc dels fets es va haver de desplaçar una dotació dels Bombers de Barcelona en resposta a les trucades veïnals al 112, i sobre el terreny va comprovar la solidesa dels arbres adjacents, a més de procedir a serrar l’arbre caigut. Aquest fet se suma al de dilluns, 18 de setembre, quan pels volts de les cinc de la tarda, una mèlia de cinc metres es va partir i una de les branques va caure a la vorera del carrer de la Riera de Sant Miquel, just al davant de l'Escola Jujol, al districte de Gràcia. Malgrat que a aquella hora hi havia infants sortint de l'escola, la caiguda de l'arbre es va quedar en un ensurt i no va provocar cap ferit.

Caigudes d’arbres i palmeres

Aquest és el sisè incident similar en les últimes setmanes per caiguda d’arbres o palmeres -que no són arbres, sinó plantes arborescents-. El passat 3 d'agost una palmera va caure a la plaça d'Emili Vendrell, al barri del Raval, i va matar una jove de 20 anys. Els fets van dur l'Ajuntament de Barcelona a obrir una investigació sobre per què va caure aquest arbre, però no es va arribar a cap conclusió clara. Amb tot, el consistori va decidir fer una tala massiva de les palmeres de més de 10 metres per evitar nous accidents. L'any 2020 un home també va morir esclafat per una palmera que es va desplomar al parc de la Ciutadella, i, per la qual cosa l'Ajuntament va haver d'indemnitzar a la família amb més de 100.000 euros.

Tanmateix, no només han caigut palmeres a Barcelona. El passat 30 d'agost, va caure de matinada un arbre al carrer del Comte Borrell, a la superilla de Sant Antoni. Tan sols quatre dies després, el 3 de setembre, en va caure un altre al passeig de Gràcia de Barcelona a les cinc de la tarda, i el passat 15 de setembre, un arbre va caure damunt d'un cotxe davant una altra escola, els Jesuïtes de Sant Gervasi, al carrer de l’Avenir. En cap d'aquests casos no es va produir cap ferit. Ara cal sumar la mèlia del 18 de setembre i el plataner del 20 del mateix mes.