Nou ensurt al centre de Barcelona per un arbre caigut. Després que el passat dimecres 30 d'agost un arbre es desplomés enmig del carrer a la superilla de Sant Antoni, aquest diumenge li ha tocat el torn al passeig de Gràcia. Poc després de les cinc de la tarda, els vianants que es trobaven per aquest conegut carrer de la Ciutat Comtal s'han emportat un ensurt quan, de cop, gran part d'un dels arbres s'ha desplomat davant del número 62. Segons han confirmat des de l'Ajuntament, no hi ha cap persona ferida, i s'ha pogut evitar una tragèdia com la del passat 3 d'agost, quan una palmera del Raval va caure sobre una noia de 20 anys, matant-la a l'acte. 

Arran de l'incident s'han activat diverses patrulles de la Guàrdia Urbana i una dotació dels Bombers de Barcelona. Els agents de la policia municipal han acordonat la zona per evitar que s'acostessin els més curiosos, tant per precaució com per donar espai als bombers que s'han encarregat de netejar la part que ha caigut sobre la vorera, així com de sanejar la resta de l'arbre per assegurar-se que no hi ha risc que caiguin més parts. A hores d'ara resten a l'espera de l'arribada dels agents del Departament d'Arbrat de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Barcelona, que avaluaran l'estat de l'arbre i decidiran si s'ha de tallar sencer. 

Els tècnics municipals hauran d'examinar l'arbre per determinar l'estat en què es trobava abans que caigués una part del mateix, així com per esclarir les causes que han ocasionat que gairebé es desplomi enmig del passeig de Gràcia de Barcelona, en una zona molt turística i que concentra una afluència molt important de gent a totes hores del dia. 

Segon arbre a desplomar-se en menys d'una setmana 

El passat divendres de matinada, un arbre sencer va caure al carrer del Comte Borrell. Aquest incident també va saldar-se sense ferits, i els Bombers de Barcelona van tallar un segon arbre després de netejar el primer, ja que van considerar que la seva caiguda podia suposar un risc elevat en aquell moment. A causa d'aquests incidents, sobretot pel que va posar fi a la vida d'una jove a principis d'agost, des d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han demanat al govern municipal que “presenti un informe de quants arbres i palmeres de la ciutat ha revisat durant l’estiu, en quin estat es troben i quines mesures ha pres per tal d’evitar noves caigudes i possibles accidents”. 

A banda de la recent mort de la jove que va tenir lloc al Raval, l'any 2020 un home va morir esclafat per una palmera que es va desplomar al parc de la Ciutadella, i per la qual cosa l'Ajuntament de Barcelona va haver d'indemnitzar a la família amb més de 100.000 euros.