La Festa Major de Gràcia és una de les festivitats més importants de Barcelona. La Vila reunirà milers de curiosos que visitaran els carrers guarnits i gaudiran de les més de 900 activitats i concerts que tindran lloc del 15 al 21 d'agost. Com és habitual, les Festes de Gràcia 2023 implicaran talls i restriccions de circulació en diferents carrers del barri. A continuació, et detallem quins són els carrers tallats per la Festa Major de Gràcia 2023.

🎉 Festes de Gràcia 2023: programa, concerts i mapa dels carrers
 

🚇 Com arribar a les Festes de Gràcia 2023 de Barcelona en transport públic?
 

Carrers tallats per la Festa Major de Gràcia

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, al llarg de les festes de Gràcia, tota la Vila romandrà tancada al trànsit, excepte per al veïnat de Gràcia de les 21.00 hores a les 5.00 hores. En concret, la mobilitat quedarà restringida dins del perímetre format per passeig de Gràcia, Gran de Gràcia, plaça de Lesseps (costat mar), Travessera de Dalt, Escorial, Travessera de Gràcia, Bailèn i Còrsega.

És per això que el consistori ha recomanat arribar als espais de festa a peu o utilitzar el transport públic. De fet, el metro oferirà servei ininterromput els dies 18 i 19 d’agost. Si fas servir els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, cal recordar que hi haurà talls entre Gràcia i Sarrià per obres de renovació de la via del 12 al 20 d’agost. La línia afectada és la de Barcelona-Vallès, entre les estacions de Muntaner i Les Tres Torres.

🍴 5 bars boníssims del barri per les Festes de Gràcia 2023: no te'n perdis cap!
 

A banda d’això, l'Ajuntament ha comunicat que als carrers on es concentra més gent s’habilitaran dispositius auxiliars de sentit únic per facilitar la circulació. Una mesura que pretén garantir les condicions òptimes de seguretat i accessibilitat als diferents espais de la Festa Major de Gràcia.

Com arribar a les Festes de Gràcia en transport públic

Si has decidit usar el transport públic per anar a la Festa Major de Gràcia, a continuació et detallem alguns dels itineraris per arribar-hi des de diferents punts de Barcelona. El metro és una bona opció, ja que la Vila està connectada per diferents línies. És el cas de l'L3, amb les parades de Fontana i Lesseps, la línia 4, amb Verdaguer, Joanic, o fins i tot l'L5, baixant a Diagonal o Verdaguer. Cal recordar que durant l'agost hi ha obres en l'L4 del metro de Barcelona, cosa que pot afectar la teva ruta fins a Gràcia. 

Si, en canvi, optes per fer servir els trens dels FGC, la línia Barcelona-Vallés, pots baixar a la parada de Gràcia, per on passen l'L6, L7, S1, S2, S6 i S7. Amb la línia Llobregat-Anoia dels FGC, hauràs de fer transbordament a Plaça Espanya, on acaben totes les línies, i agafar l'L3 fins a Diagonal, Fontana o Lesseps. Una altra opció per arribar a les Festes de Gràcia és amb els autobusos de TMB. En concret, passen pel barri les següents línies: 7, 22, 24, 39, 114, H6, D40, V15, V1.