El pas de Coldplay per Barcelona està regalant moments èpics per als assistents, com el que es va produir durant el primer concert, quan Chris Martin va aturar l'espectacle, per observar atentament un pilar format per uns assistents a l'espectacle. Però els quatre concerts que la banda ofereix a la capital catalana no estan sent tan màgic per a tothom; a l'altra cara de la moneda se situen els afectats. L'associació veïnal d'Afectats per la Contaminació Acústica i la Massificació (PACAME) ha denunciat l'alt volum dels concerts de Coldplay a l'estadi olímpic Lluís Companys de Montjuïc, ja que les seves cançons s'han pogut escoltar a diversos barris de la ciutat. 

La PACAME, que lluita contra l'incivisme, el soroll, la massificació i els botellons que no deixen descansar els veïns, ha expressat a través del seu canal de Twitter la seva queixa pel volum dels tres concerts que fins ara ha ofert Coldplay a Barcelona. En una piulada, l'associació ha explicat que durant un dels concerts de la banda britànica han mesurat amb el sonòmetre fins a 56,8 decibels en un domicili situat a un quilòmetre de distància de l'estadi olímpic. "Les autoritats permeten fins a 53 dB, una burrada igualment, us podeu imaginar què escolten els veïns més propers?", es pregunta PACAME, que recorda que amb el d'avui seran quatre nits de concerts de Coldplay.

Crítiques als focs artificials del final del concert 

La PACAME recorda que aquest diumenge se celebra un nou concert de Coldplay, i a banda del volum de la música també critiquen els focs artificials amb els quals tanquen cada concert, amb dues traques finals, "¿no són conscients que la gent dorm per matinar i anar a treballar?", i qüestiona "per què ho permet l'ajuntament? Tot s'hi val?". 

En la mateixa línia s'han manifestat els veïns dels barris de Poble-sec, Sants i l'Eixample, que també s'han queixat de l'elevat volum dels altaveus dels concerts que van iniciar dimecres passat Coldplay i que conclouran avui amb el quart i totes les entrades exhaurides. Alguns veïns han explicat a les xarxes socials que el volum és tan elevat que fins i tot identifiquen cada cançó. Veïns de l'avinguda de Rius i Taulet han explicat a betevé que estan "cansats" dels esdeveniments massius que se celebren a Montjuïc i també dels festivals de música i dels concerts que se celebren, i encara que han reconegut que aquesta vegada no van sentir vibrar els vidres dels habitatges, com altres vegades, sí que van mesurar el soroll durant les hores del concert i van constatar que els decibels van superar els límits.

L'Ajuntament defensa que es respecta la normativa

L'Ajuntament ha contestat a aquestes crítiques veïnals, i segons apunta el citat mitjà, han explicat que durant el primer concert es va seguir tota la normativa vigent i van fer servir els sonòmetres de pista que controlen al minut el nivell d'afectació i garanteixen el compliment dels límits marcats. A més, es va controlar l'afectació sonomètrica a l'exterior de l'estadi i es va comprovar que es complia amb els límits establerts, tot i que el consistori ha admès que hi ha factors ambientals, com el vent, que influeixen en la propagació del soroll.

El grup britànic conclou avui la sèrie de quatre concerts a Barcelona, la seva única actuació en aquesta gira a Espanya, als quals hauran assistit més de 220.000 persones. No és la primera vegada que un concert a l'estadi olímpic genera queixes per part de veïns i entitats, i un dels més polèmics va ser el concert de Guns N' Roses el 2018.