L’Hospitalet de Llobregat, la segona ciutat de Catalunya pel que fa a la població, s’incorporarà al servei AMBici, el Bicing metropolità, que des del gener del 2023 ja està en marxa en altres municipis com Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, el Prat de Llobregat i Sant Just Desvern. Segons ha informat l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) aquest dimarts, està previst que el servei a l’Hospitalet comenci a funcionar durant els mesos d’abril i maig, i comptarà amb 32 estacions i 341 bicicletes, totes elèctriques, ja que l’AMBici, a diferència del Bicing de Barcelona, no compta amb bicicletes mecàniques.

Així doncs, l’AMB ha començat a instal·lar a l’Hospitalet les estacions d’aquest servei metropolità de bicicleta compartida, que a més de 31 estacions convencionals, amb una mitjana de 20 ancoratges per estació, comptarà amb una estació de transferència amb el servei Bicing de Barcelona ubicada al carrer de la Riera Blanca. Cal tenir en compte que els dos serveis de bicicletes compartides, el metropolità i el barceloní, no són compatibles i, per tant, cal canviar de bicicleta en cas d’entrar o sortir de Barcelona. De moment, a l’Hospitalet s’han instal·lat ja quatre estacions d’AMBici: al Poliesportiu Municipal de Bellvitge Sergio Manzano, la Ciutat de la Justícia, el parc dels Ocellets i l’estació de metro Florida. La resta es col·locaran durant les pròximes setmanes, amb l’objectiu que el servei comenci a funcionar a la ciutat entre els mesos d’abril i maig.

Les estacions s’ubiquen a l’entorn de RENFE-Metro Rambla Just Oliveres, Ajuntament, FGC-Metro Av. Carrilet, Centre Comercial La Farga, FGC Sant Josep, Poliesportiu Municipal Bellvitge Sergio Manzano, Metro Hospital de Bellvitge, Metro Provençana, Metro Bellvitge, FGC Gornal, Metro Can Tries–Gornal, FGC Ildelfons Cerdà–Granvia 2, Metro Europa–Fira, Ciutat de la Justícia–Carrilet, Metro Ciutat de la Justícia, plaça de l’UNICEF, carrer de la Riera Blanca sud, Metro Santa Eulàlia, Metro Torrassa, plaça Espanyola, plaça de Guernica, Metro Collblanc, CAP Collblanc, parc dels Ocellets, Metro Florida, Mercat de la Florida, avinguda del Masnou, Metro Pubilla Cases, plaça de la Carpa, Metro Can Serra i Metro Can Boixeres.

2.600 bicicletes elèctriques repartides en 236 estacions

El servei AMBici es desplega en 15 municipis metropolitans —ja en marxa en 13 ciutats— amb una oferta de 2.600 bicicletes elèctriques repartides en 236 estacions. S’integra en el sistema de transport públic metropolità i facilita la intermodalitat amb els altres mitjans: bus, metro, tramvia i ferrocarrils. Funciona a través de l’aplicació per a dispositius mòbils AMBici i té un cost anual de 40 euros, a més d’altres tarifes si es combina amb el Bicing de Barcelona. L’usuari s’hi ha de registrar i per mitjà de l’app pot cercar les estacions més properes i la disponibilitat de les bicicletes i aparcaments al mapa i al cercador. Per utilitzar el servei, s’ha d’obrir l’app i escanejar el codi QR que hi ha a la bicicleta per obrir automàticament el cadenat. Per tornar-la, es deixa la bicicleta a l’estació escollida i es tanca el cadenat.

La implantació i gestió del servei AMBici a l’Hospitalet es fa a través d’un conveni de col·laboració entre l’AMB i l’Ajuntament de l’Hospitalet, que aporta a l’AMB —titular del servei que gestiona TMB— un total d’1.397.654 euros en quatre anys en concepte de cofinançament. A banda d’aquest nou servei de bicicletes compartides, l’AMB també té desplegat des de fa uns anys a l’Hospitalet i altres municipis metropolitans el servei Bicibox d’aparcaments tancats i segurs per a bicicletes privades, amb registre i control d’accés. A l’Hospitalet hi ha actualment 36 aparcaments Bicibox repartits arreu de la ciutat, amb capacitat per a 450 bicicletes.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!