L’avís de la direcció del festival musical Primavera Sound, que aquest mateix dijous ha amenaçat de marxar de Barcelona després d’acusar l’ajuntament de multiplicar-los el lloguer "per disset" i que encara no tenen el permís per a l'edició 2023 ha provocat la ràpida reacció del consistori, que s’ha afanyat a anunciar una “reunió imminent” amb els organitzadors per “recuperar la confiança” amb vista a arribar a un acord que faci possible la continuïtat del certamen a la capital de Catalunya.

Després que el director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, ha afirmat en una entrevista a ‘La Vanguardia’ que l’edició del 2023 a Barcelona no estava tancada i pràcticament penjava d’un fil, el sisè tinent d’alcaldia i regidor de cultura, Jordi Martí, s’ha afanyat a reafirmar el "compromís" del consistori amb el festival i ha anunciat una "reunió imminent": "No sé imaginar el Primavera Sound fora de Barcelona ni sé imaginar-me Barcelona sense el Primavera Sound -ha dit Martí-, i per tant, ens posarem a treballar ràpidament per trobar solucions". A més, Martí s'ha mostrat sorprès pel to de l'entrevista i ha defensat que la solució passa per "abaixar l'efervescència de les declaracions".

El 2022, en format més gran

El festival, que fa dos anys que no se celebra per la pandèmia, té previst rescabalar-se el 2022 amb un esdeveniment de format més gran, que incrementa el nombre de dies, artistes i públic. "L'Ajuntament ha acceptat de bon grau aquest festival especial del 2022 per ajudar a minimitzar el cop de la covid -ha aclarit Martí-, però ja vam dir en el seu moment que per consolidar aquest model el 2023 era millor veure primer com funcionava el 2022" .

"Cal tenir en compte que els concerts tenen lloc dins d'una ciutat, no als afores com passa a altres llocs, per la qual cosa cal fer ajustaments respecte a transport, neteja, seguretat, sorolls i altres temes importants, perquè el festival sigui un èxit tant per al públic com per als veïns de la zona”, ha afegit el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, segons assenyala Europa Press.

“Dinàmiques del sector musical”

"Havíem acordat una manera de treballar que ara el Primavera Sound vol accelerar, probablement pressionat per les dinàmiques del sector musical", ha argumentat Martí, en referència a les declaracions del director del Primavera assegurant que necessita una resposta de l'Ajuntament abans que s'acabi el mes de desembre.

"No es pot treballar amb ultimàtums -ha afegit-, però sí que es pot treballar entenent les causes de les demandes, per tant, la solució implica seure a parlar i la reunió tindrà lloc com més aviat millor, a finals d'aquesta setmana o a principis de la que ve". "Estem convençuts que, si hi ha voluntat, trobarem solucions, perquè la unió de Barcelona amb el Primavera Sound és un model d'èxit que beneficia tothom", ha conclòs.

 

Imatge principal: Públic en la darrera edició del Primavera Sound / ACN