Els organitzadors del Primavera Sound acusen Barcelona de no voler el seu "model" i no descarten buscar una altra ciutat. Denuncien que els han multiplicat el lloguer "per disset" i que encara no tenen el permís per a l'edició 2023.

Barcelona no fa cap esforç

El director del Primavera Sound, Gabi Ruiz, ha afirmat la "preocupació" pel futur de l'edició 2023 en una entrevista a 'La Vanguardia'. Els impulsors del certamen diuen que tenen "molt bona relació" amb totes les ciutats però a Barcelona no tenen "cap acord amb l'Ajuntament". "No hi tenen cap tipus d'implicació", ha declarat Ruiz. Per Ruiz, el consistori "no fa cap esforç" per a l'esdeveniment en vistes al 2023 i diuen que els han traslladat que no els interessa "el model". Els impulsors denuncien que els han multiplicat el lloguer del terreny "per disset" i que encara no tenen el permís per a l'edició 2023. "Farem el festival el 2022 i el 2023 ja ho veurem", assevera Ruiz, que avança que estan buscant una altra ciutat on celebrar-lo.

Per Gabi Ruiz, el consistori justifica que hi ha dates negociades en les quals no es poden fer esdeveniments al Fòrum per evitar molèsties als veïns i afirma que han anat afegint-t'hi dates "de forma unilateral". Quan van demanar la segona data per a l'edició del 2023 els van dir que ja "estaven completes" i la decisió depèn ara del regidor del districte de Sant Martí, del PSC. "No crec que hi hagi Primavera el 2023", augura.

Primavera Sound 2019
El festival Primavera Sound es planteja abandonar Barcelona pel desinterès de l'ajuntament

Primavera internacional

El festival, que l'any que ve estrenarà format durant dos caps de setmana i s'expandeix a Santiago de Xile, Buenos Aires, Sao Paulo, a més de les ja anunciades Los Angeles i Porto, ja ha obert una oficina a Madrid, una ciutat amb "més oportunitats no només a nivell musical sinó audiovisual en general". "En aquesta ciutat ara mateix tot és un problema. I pensen més en el vot i la previsió de vot i en quan es forma un govern ja s'està pensant en les eleccions d'aquí quatre anys, i això provoca una inacció total i que no tinguem un projecte de ciutat", afirma.

"L'empresa municipal que gestiona l'espai del Fòrum, BSM, ens va enviar una carta on ens deien que no se'ns acudís contractar grups i artistes per al 2023. Ara estem parats, no sabem què dir", explica. Els organitzadors diuen que necessiten una resposta "abans de finals d'any". Per Ruiz, l'obertura del festival a altres localitzacions busca ajudar artistes llatins, no només de reguetón sinó ampliant-ne el panorama estilístic perquè puguin tenir un circuit "més extens".