L'endemà que la portaveu de JxCat Elsa Artadi reclamés a Ada Colau que declarés l'emergència climàtica a Barcelona, l'Ajuntament ha reaccionat. La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Janet Sanz ha anunciat que el consistori convocarà a la Generalitat, al Govern central i a les mil entitats que formen part de la xarxa Barcelona+Sostenible a una taula per a la declaració de l'emergència climàtica a la ciutat per impulsar mesures contundents a curt termini. "Se'ns acaba el temps, i per tant necessitem mesures valentes", ha manifestat

Janet Sanz ha aprofitat la roda de premsa de presentació del Baròmetre Municipal per fer l'anunci i ha admès que encara no han contactat amb la resta d'administracions per convocar aquesta trobada, però que ho faran pròximament. La intenció és celebrar la reunió la setmana que ve o la següent.

No avança propostes

A la trobada, que estarà presidida per l'alcaldessa, Ada Colau, l'Ajuntament portarà propostes que Sanz no ha avançat, però que tindran per objectiu promoure "mesures excepcionals" i propostes a executar de forma urgent. Sanz, que ha dit que la voluntat del consistori és que sigui una trobada d'alt nivell, ha destacat la necessitat de "fugir d'un altre tipus de declaracions buides de contingut i retòriques", perquè volen mesures amb contingut, tangibles i executables.

"Serà una primera reunió, no l'última", i portaran proposades a discutir i debatre amb l'objectiu de poder començar a impulsar-les a la tardor, per tenir una proposta d'acció que desenvolupi el Pla Clima a partir del gener del 2020, ha explicat.