La companyia Aigües de Barcelona (Agbar) i la plataforma Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) han acordat iniciar una mediació per resoldre el conflicte que tenen obert als tribunals i han demanat a través d’un escrit que es posposi el judici, previst per al 16 de maig.

Agbar va denunciar tres activistes del moviment social per l'ocupació de les oficines de l'empresa el passat 27 de febrer. Una cinquantena de persones van entrar a les instal·lacions d'Agbar i van estar-hi més de 10 hores per exigir la condonació del deute de cinc famílies en situació vulnerable.

L'empresa subministradora està condonant el deute relacionat amb el consum d’aigua a famílies vulnerables des del moment en que van deixar de pagar el rebut i fins que els serveis socials de l’ajuntament de Barcelona els va declarar com a família vulnerable. 

Tot i això, el rebut de l’aigua conté altres conceptes (taxes i impostos) que suposen la meitat del import i que no depenen d’Aigües de Barcelona sinó de les administracions competents: ajuntament de Barcelona i/o Àrea Metropolitana de Barcelona.

Canals de comunicació

L’objectiu d’aquesta mediació és, segons Agbar, poder potenciar els canals de comunicació amb l'APE, per tal que l’entitat es pugui adreçar a la companyia d’aigües quan tinguin algun cas d’alguna família en situació de vulnerabilitat i evitar així que, tant els treballadors de la oficina de clients del carrer de Consell de Cent de Barcelona, com els clients i veïns “hagin de veure importunada la seva activitat diària”.

L'APE ha atribuït la decisió d'Agbar a "la pressió que ha rebut per part de l'opinió pública" perquè les "pràctiques" de l'empresa havien quedat en "entredit". El moviment social ha afirmat en un comunicat que participaran en "l'espai de diàleg" perquè "sempre" han estat oberts a parlar "sobre tot allò que afecta les famílies en situació de vulnerabilitat i la garantia dels subministraments bàsics".