L’alcaldable d’Esquerra Republicana de Catalunya per Barcelona en les properes eleccions municipals previstes per a maig del 2023, Ernest Maragall, ha aprofitat una visita a Madrid per passar comptes amb Ada Colau i Jaume Collboni, líders de Barcelona en Comú i PSC a la capital catalana que fa tres anys li van arrabassar l’alcaldia, en un context en que tot indica que tots tres tornaran a ser adversaris l’any vinent. A més, ha obert la porta a tenir com a número dos de la seva llista l’actual delegada del Govern a Madrid, Ester Capella: “Naturalment que sona com a número dos”, ha afirmat, això sí, sense oficialitzar-lo. 

Sobre Colau i Collboni, Maragall ha afirmat que si van arribar al govern municipal -de la mà de Manuel Valls- va ser perquè “estaven interessats a arribar al poder en el sentit físic de la paraula”. És més, Maragall ha assegurat que, de fet, al govern municipal “no hi ha una autèntica coalició” com la que hi ha al Govern, sinó que el que fan Colau i Collboni és “governar en paral·lel”. “Sobreviuen sense estratègia compartida”, ha afirmat el proper cap de llista d’ERC a les municipals en el marc d’una ‘Trobada digital’ organitzada per Europa Press aquest dimecres al matí, on ha recordat que l’acord entre Colau i Collboni va tenir, entre altres motius, el de “no donar seguiment a la legitimitat democràtica del resultat de les eleccions”. 

Per això mateix considera que en el “repartiment de rols, qui perd és Barcelona” i, de fet, ha posat casos concrets com “l’urbanisme que estan portant a terme els comuns”, o “l’estratègia econòmica conservadora” del PSC per exemplificar aquests dos rumbs divergents al si del govern municipal de Barcelona, la qual cosa ha generat “disgust i malhumor en la ciutadania”. A aquesta situació ha contraposat el projecte d’ERC com a organització “política sòlida i arrelada”. Per això mateix, ha assegurat que Esquerra Republicana està “proveïda d’organització” i s’ha mostrat “molt tranquil” de cara a la constitució de la llista electoral.

Capella, possible número dos

En aquest sentit, i preguntat per Europa Press sobre el possible paper d’Ester Capella com a número dos, Maragall ha afirmat que “naturalment que sona, té tots els drets i atributs”. “És un actiu indiscutible”, ha afegit Maragall, que amb tot, ha indicat que la confecció de la llista “no és una tria que he de fer jo unilateralment, sinó que és un projecte d’equip”. Això sí, s’ha mostrat convençut que a ERC hi ha “tots els elements” per fer una bona llista i s’ha mostrat convençut que en les properes eleccions “es posarà en relleu el caràcter d’ERC com a primera força a la ciutat”.