La presidenta del grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Neus Munté, no descarta que pugui ser la cap de llista per aquest partit en les eleccions municipals de maig del 2023, ara que la formació necessita trobar un cap de llista arran de la renúncia d’Elsa Artadi, que ha abandonat del tot la política activa. En declaracions aquest dissabte a Ràdio Hostafrancs, Neus Munté, que és també regidora presidenta del districte de Sants-Montjuïc, ha assenyalat que abans de la renúncia d’Artadi ni s’ho havia plantejat, perquè “teníem una gran candidata”, però que amb el canvi d’escenari, “no es pot descartar res”.

“Quan algú s’estima la ciutat, la política municipal i porta tres anys treballant-hi amb un equip fantàstic no pot descartar res”, ha afirmat Munté, que ha afegit que hi ha la voluntat del partit de resoldre la candidatura en les properes setmanes, això sí, des d’un “procés molt rigorós i seriós per tal de veure quina és la millor opció per encapçalar un projecte d’equip que crec que tenim prou madur”. “Això no va d’individualitats, de desitjos personals, això va d’equips i de feines molt compartides”, ha apuntat la regidora, que precisament és presidenta del grup municipal en substitució d’Artadi.

De fet, el partit ja va apuntar que esperarien a la segona part del congrés de Junts per “trobar el millor candidat o candidata” d’aquest partit a l’alcaldia de Barcelona, i per això considera que abans de l’inici de les vacances d’estiu ja hi haurà un nom en clar. Amb tot, cal tenir present que caldrà engegar un nou procés de primàries -a l’anterior Artadi va ser l’única candidata, per la qual cosa no va haver-hi votacions-, perquè hauran de ser els militants de Barcelona els que triïn el cap de llista.

Únic partit sense alcaldable clar

De fet, quan falten onze mesos per a les eleccions, Junts per Catalunya, a causa de la renúncia d’Elsa Artadi, és l’únic partit  amb representació al ple municipal que no té noms clars sobre la taula per a encapçalar la llista. Tot i que en ferm només han estat proclamats Ernest Maragall per ERC i Eva Parera per Valents, Ada Colau ja ha confirmat que aspirarà a un tercer mandat i no es preveu que li surtin oponents al procés de primàries de Barcelona en Comú, mentre que al PSC, Cs i PP, els actuals líders a Barcelona, Jaume Collboni, Luz Guilarte i Josep Bou, respectivament, s’han postulat de manera reiterada, tot i que encara no hi ha res oficial i en el cas del PP fins i tot es va assenyalar que el cap de llista seria Daniel Sirera, però encara no s'ha pres cap decisió. Pel que fa a Vox, també té designat alcaldable, Juan Garriga, mentre que la CUP no ha decidit cap nom encara.