L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no ha encaixat massa bé la seva derrota davant Agbar i aquest matí ha carregat contra el Tribunal Suprem. “Crec que hi ha un mal funcionament de la cúpula judicial, hi ha una mena de feudalisme judicial que requereix que sigui revisat”, ha afirmat.

Colau reaccionava així a la sentència del Tribunal Suprem que ha dinamitat el seu projecte de municipalització de la gestió de l’aigua, una sentència que manté la concessió de l’abastiment d'aigua de Barcelona i 22 municipis més a la societat mixta Aigües de Barcelona, liderada per Agbar.

La alcaldessa, en declaracions a RAC1, ha afirmat que trobava estrany que el Suprem hagi fet una esmena a la totalitat a la sentència del TSJC, assumint, al seu parer, "de forma acrítica les tesis d’Agbar".

Acusacions al CGPJ

Visiblement molesta, Colau ha insinuat que el tribunal que ha sentenciat sobre el cas no ha actuat amb independència i ha destacat que els jutges quan han de decidir sobre interessos econòmics van "contra el sentit comú". En la seva carregada contra la cúpula judicial, ha qualificat de “curiós” que el Consell General del Poder Judicial  (CGPJ) tingui un conveni de formació de jutges en matèria d'aigua amb Agbar.

Davant d’aquestes informacions, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya  ha precisat que CGPJ i la Fundació Agbar  van subscriure un conveni de col·laboració en matèria de formació l'any 2011, que es va prorrogar anualment fins que l’1 de gener de 2016 va quedar sense efecte, a petició del poder judicial.