La resposta d'un hoteler a una influencer que volia menjar gratis al seu restaurant de Tarragona s'ha fet viral a les xarxes socials i ja compta amb 20.000 'm'agrada'. La jove li va oferir promocionar el seu local i a canvi marxar sense pagar.

La resposta viral de l'hoteler a Tarragona

L'hoteler va demanar ajuda a través de les seves xarxes socials després de rebre un missatge inesperat al seu compte d'Instagram. "Doncs jo pensava que això ja no passava... a veure què li contesto. Alguna idea?", es preguntava l'amo d''Ana i Quintín', un restaurant de Tarragona.

La petició de l'influencer diu: "He vist el teu restaurant i m'encantaria provar-ho! He pensat que podríem col·laborar d'una forma original i divertida. Consistiria a venir a provar el restaurant de forma gratuïta i, a canvi, publicaria tota l'experiència, stories i post promocionant-lo. Què us sembla? Mil gràcies!".

menjar|dinar restaurant coronavirus unsplash

Menjar / Unsplash (Arxiu)

Els usuaris no van tardar en ajudar-lo i li van proposar diverses opcions. Alguns el van instar a respondre de forma diplomàtica. D'altres van ser més radicals: "Que vagi a prendre per cul", recomanava un usuari.

Després de meditar-ho l'empresari va respondre: "No fem publicitat cap mitjà des de fa 14 anys. Que vingui a menjar al nostre restaurant gratis i que ens publiciti no ens sembla que sigui positiu, ja que segurament atraurà més persones a demanar-nos gratuïtats. Durant els 16 anys d'existència del restaurant han passat els millors crítics del país i sempre han opinat (bé, per cert) el que els ha semblat, i per descomptat, pagant", asseverava.

Però el missatge no finalitzava aquí. L'amo d''Ana i Quintín' continuava: "No vull ser descortès amb vostè, però en els temps que corren, després d'una pandèmia i de tenir el restaurant tancat i amb restriccions, venir a demanar menjar gratis em sembla que mostra una manca d'empatia i oportunisme per la seva part. Vagi vostè on vulgui, pagui el que li toqui, i opini".

D'aquesta manera acabava amb una rotunda reflexió: "Què passaria si vingués i el nostre menjar fossin escombraries? Els seus seguidors es mereixen una opinió lliure, no creu?".

"La meva àvia a això li deia fer el gandul"

Succés en circumstàncies gairebé calcades. Aquesta vegada a Barcelona. El Topik, un restaurant de Barcelona, va rebre la sol·licitud de dos influencers autodefinits com 'influencers gastronòmics' que s'oferien a fer publicitat al negoci des dels seus perfils d'Instagram a canvi de menjar gratis. Els dos joves pretenien demanar els millors plats de la carta, fer un parell de fotos, penjar-les a les xarxes socials i anar-se'n sense pagar... La resposta de l'amo del restaurant a la petició dels influencers es va fer també viral i va ser memorable a Twitter.

"Estem perdent diners dia a dia, amb un aforament del 30% i sense poder treballar. I vosaltres em demaneu que us convidi a menjar els meus millors plats... El que hauríeu de fer és posar-vos a treballar d'una.... vegada. La meva àvia a això li deia fer el gandul", lamentava. "Portem des del mes de març perdent 50.000 euros, creus que em queden ganes de convidar algú? Tinc els meus treballadors en ERTO sense cobrar", va afegir.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat