Ha ocorregut a Galícia. Un curiosa esquela publicada pel Faro de Vigo informa de la mort de l'Antonio Martínez Barreiro, mort als 92 anys. En un potent exercici de sinceritat, l'home ha deixat constància de qui voldria que participés en el seu comiat. I qui no. 

Germans i família despreocupada 

Les esqueles generalment serveixen per indicar les dades de la persona morta, informar sobre on serà la vetlla i l'enterrament si n'hi hagués. Primitivament, s'anomenava esquela a una carta breu que s'utilitzava per citar o convidar a algunes persones a una reunió o a un homenatge. Actualment s'inclou també les últimes voluntats del difunt, i l'Antonio no ha vacil·lat en deixar clar qui no volia que estigués present en el seu comiat fúnebre.

Esquela / Faro de Vigo

Esquela / Faro de Vigo

Un dels seus fills i dos dels seus néts demanen per ell una oració i expliquen on serà la vetlla. Fins aquí tot normal. A la fi de l'esquela apareix una anotació contundent: "Germans i família que no s'han preocupat en tots aquests anys que no es molestin en venir". Tota una declaració d'intencions. 

Dona les gràcies a Leo Messi en la seva esquela

Més exemplars. Fa uns mesos es va viralitzar també l'esquela de Juan José Mariño Padin, mort als 64 anys. Juan José va decidir fer un homenatge insòlit a Leo Messi. Sovint, el futbolista argentí rep afalacs per allà on trepitja. Molts s’emocionen en veure’l i totes les mostres d’agraïment queden curtes. Però aquest homenatge és diferent. I és que l’aficionat al futbol de Vilaxoán (Pontevedra) va compartir la seva devoció per Messi en la seva esquela

Esquela

Esquela d'agraïment a Leo Messi / La Voz de Galicia

"Natural de Vilaxoán e moi agradecido a Leo Messi por facelo disfrutar durante os seus derradeiros anos de vida" ("Natural de Vilaxoán i molt agraït a Leo Messi per fer-lo gaudir durant els seus últims anys de vida"), resa l'avís fúnebre.