Una bandada de 15 elefants asiàtics ha recorregut 500 quilòmetres a la Xina, causant estralls, trepitjant cultius i arrasant. S'han escapat d'una reserva natural i ara campen al seu aire per les poblacions del sud-oest del país.

Una bandada d'elefants recorre 500 quilòmetres a la Xina

Una bandada de 15 elefants, amb tres cries, ha disparat les alarmes després d'escapar-se d'una reserva natural i recórrer 500 quilòmetres arrasant amb cultius i zones urbanes.

Segons la CNN, els animals es van escapar l'any passat de la reserva natural de Xishuangbanna i fins ara han creuat centenars de quilòmetres fins a arribar a Yuxi, una ciutat de gairebé tres milions d'habitants.

No està clar el motiu pel qual es van escapar de la reserva, però durant el trajecte, els elefants han provocat 412 incidents, incloses danys a cases i zones rurals o conreades, informa l'agència estatal de notícies, Xinhua.

En total, els danys causats ascendeixen a gairebé un milió d'euros. Als comtats de Yuanjiang i Shiping han destruït 56 hectàrees de terres de cultiu, segons la mateixa font.

Arrasen amb cultius i ciutats: un milió d'euros en pèrdues

A més, han causat importants problemes als ciutadans de la zona, ja que en dies assenyalats han hagut de romandre a casa per precaució i s'han evacuat vianants i vehicles de la ciutat d'Eshan després que els elefants recorreguessin els carrers durant sis hores dijous passat.

 

També com a mesura de prevenció, les autoritats van establir un centre de vigilància actiu les 24 hores al districte d'Hongta a Yuxi dilluns.

En ell estan actives més de 360 persones, 76 cotxes de policia i camions de terra, i nou drons mobilitzats per a la tasca; i s'han preparat 18 tones de menjar per a elefants. Fins al moment no s'han registrat víctimes, segons Xinhua.

Vigilància contínua i prevenció

Segons les imatges de control, la bandada està format per sis femelles i tres mascles adults, tres adults joves i tres cries.

Els elefants asiàtics són el mamífer terrestre més gran del continent asiàtic, segons el Fons Mundial per a la Naturalesa. Es consideren una espècie protegida a la Xina, i a Yunnan viuen uns 300 exemplars, segons la mateixa agència de notícies.