A poc a poc va arribant el dia límit per canviar al Banc d'Espanya les pessetes per euros. L'endemà del 30 de juny ja no es podran canviar les monedes ni els bitllets de pessetes per euros i deixaran de tenir valor, si més no, al canvi real. Les monedes que aquell dia no s'hagin portat al Banc d'Espanya ja no podran ser canviades.

Fa gairebé vint anys que Espanya, com la resta de països de la zona euro, van deixar enrere les seves monedes locals per unir-se a un intent d'unificació que encara dura, a hores d'ara. Però hi ha moltes monedes que no s'han canviat i que segueix en mans dels ciutadans. Pessetes que aquest final de mes deixaran de poder-se canviar.

En Camilo no vol canviar els 3.000 quilos de monedes

Hi ha gent però que sembla que no té intenció de portar aquestes monedes a canviar. Es tracta de Camilo, un home de Torrecaballeros, a Segovia, que guarda un cofre amb part dels 264.221 milions de pessetes -uns 1.588 milions d'euros- que no s'han canviat.

En total aquest home guarda 3.000 quilos de monedes de pessetes que van anar acumulant de propines del bar que ell regentava en aquest poble, segons va explicar ell mateix al programa Está Pasando de Telemadrid. No té cap intenció d'anar al Banc d'Espanya per canviar les monedes. El valor que li donaran per les pessetes -li donarien un euro per cada 166,386 pessetes- no li surt a compte. Assegura que prefereix, per orgull, quedar-se aquestes pessetes que li van donar com a propina els seus clients.

Pesetas Monedas

Li van oferir entre 30.000 i 40.000 euros per totes les monedes / ElNacional.cat

Li han fet ofertes molt sucoses: entre 30.000 i 40.000 euros

I ha tingut ocasió de vendre les monedes. Ha assegurat que li han fet ofertes molt sucoses. Li van oferir entre 30.000 i 40.000 euros per totes les monedes que guarda en un cofre a casa seva. Però de moment ell ha assegurat que es queda les monedes.

Encara que s' esgoti el temps per fer el canvi al Banc d'Espanya, sempre podrà vendre les monedes a col·leccionistes. Són moltes les persones que busquen, compren i venen aquestes monedes que ja no són de curs legal. N'hi ha que poden valdre una fortuna. Si no ets com en Camilo i vols canviar les teves pessetes per euros, queda molt poc temps.