La companyia aeronàutica Boom Supersonic té previst llançar a finals d'aquest any el prototip XB-1. Bé, i què? L'objectiu d'aquest model és poder volar a qualsevol part del món, en només 4 hores i per 80 euros.

Avió supersònic, 80 euros

El model final serà un gran aeroplà capaç de portar 44 passatgers a velocitats properes a Mach 1,3 (més de 1.605 km/h), però això serà només el principi.

Es tracta d'una tendència revolucionaria. La companyia va presentar el primer model de Boom XB-1, una versió del seu avió comercial supersònic Overture, l'octubre passat, i pretenen que estigui llest a finals d'aquest any. A més, la companyia pretén assolir qualsevol viatge per tot el món en tan sols 4 hores i poder oferir preus competitius el 2026. Hi ha temps per anar fent maletes.

Veus. Alguns experts han opinat sobre això. O'Keefe, que va ser president del consell Airbus i secretari de l'armada nord-americana, ha assegurat la CNN que "és un objectiu audaç però possible". No obstant això, no s'ha mostrat gaire convençut quant als terminis que s'ha proposat Boom Supersonic: "requerirà dos o tres generacions de tecnologia, desenvolupament i descobriments, que equival, a uns 20 anys", ha lamentat l'expert.

El director de la companyia discrepa

El CEO de la companyia, Blake School, ha assegurat a la mateixa font que la clau no és només fabricar els avions a preus raonables, sinó aconseguir que el cost total del vol sigui prou baix per poder oferir preus competitius. Com? Segons School és important reduir el consum dels avions. En aquesta direcció, el seu objectiu és que l'empremta de carboni de l'avió sigui 100% neutral: "capturen carboni de l'atmosfera, i el convertim en combustible per a l'avió", explicava.

Avió supersonico Boom XB 1 / Boom Supersonic

Avió supersònic Boom XB 1 / Boom Supersonic

Entrant en polèmica, a diferència d'O'Keefe, Blake School assegura que sí que serà possible complir amb els terminis. La tecnologia avança a passos gegantescos. "És possible", assegura el director de la companyia.