Un manual de supervivència en una hipotètica apocalipsi zombi concebut ni més ni menys que pel Centre de Control i Malalties d'Estats Units (CDC, per les inicials en anglès) s'ha popularitzat a les xarxes. En un marc de pandèmia global on la psicosi col·lectiva enfront l'infecció és tan elevada, aquests tips de supervivència han rebut una bona acollida entre els usuaris que, en la mesura que és millor prevenir que curar, volen preparar-se pel pitjor dels escenaris. 

El cert és que més enllà de les pel·lícules no tenim nocions reals de què fer per sobreviure en una invasió zombi. "Perquè és impossible, gamarús", respondreu bé alguns. Però això bé podria ser una conclusió precipitada. Que corren molt, els zombis? Mosseguen de debò? Agafo armes? Sóc a temps d’anar a la ferreteria a comprar una catana?

Manual de supervivència en una apocalipsi zombi

El manual de la CDC va ser redactat fa una dècada impulsat per la profecia de l'astròleg francés Michel de Notre-Dame, qui al seu famós llibre 'Les Prophetiés' va vaticinar l'aparició de "persones mig mortes i la fi del món" al 2021. Ara, aquest manual, malgrat escriure's des d'un to irònic, ha recobrat popularitat a la xarxa. Zombis / FOX

Invasió zombi a 'The Walking Dead' / FOX

Al gra, com aconsellen els especialistes preparar-se per una apocalipsi zombi? Primer de tot, la CDC recomana disposar d'un kit d'emergència amb aigua, aliments, ganivet, ràdio, cinta americana, roba i subministraments de primers auxilis -"si un zombi et mossega, no valen per res", lamenten-. L'objectiu: poder sobreviure durant els primers dies després del cataclisme fins a trobar un camp de refugiats. 

Un cop es tingui el kit ple s'haurà de concebre un pla d'emergència que contempli accions pas a pas. Aquest pla ha de dibuixar una ruta d'evacuació i un lloc de retrobament en cas que els zombis envaeixin casa teva. 

La CDC recorda que aquest manual serveix també per tot tipus de desastres naturals. 

Què en sabem de l'enfrontament cos a cos?

Bé, aquest manual ajuda, segur. Però els amics de la CDC van oblidar-se de prevenir una situació de cos a cos amb un zombi. Això d'escapar-se i fer cabanes al bosc amb cinta americana perfecte. Però i si els zombis et trepitgen els talons i t'hi has d'enfrontar què? 

Breument, basant-nos en les escenes de ciència ficció del cinema, uns consells: el primer que has d'observar és com es mouen. Prega perquè els zombis siguin lents i patosos com a 'The Walking Dead' (sèrie, 2010). Altrament seran bèsties compulsives i violentes que tardaran mig segon a llançar-se a sobre teu, com a 'Guerra Mundial Z' (2013). Aquest factor serà definitori per les vostres esperances, però alerta: no us refieu encara que el vostre adversari s’arrossegui! A 'The Walking Dead', per exemple, n’hi ha tants i per tot arreu que és impossible evitar-los. Zombi / Pixabay

Zombi / Pixabay

Segon, del que hem après, hauries d'anar armat. Com acabar amb ells? Artilleria pesada, molta munició, catanes pels samurais i a sac. I compte: en una apocalipsi zombi no tan sols t’hauràs de dedicar a envestir morts vivents, sinó que els altres grups supervivents també lluitaran amb tu per beneficiar-se de territoris, armes, menjar o simplement per diversió. L'home és un llop per l'home, ho deia T. Hobbes. 

Tercer, proveu d'unir-vos en un grup o bé formeu-lo vosaltres mateixos. Els qui van de llops solitaris no duren més de 10 minuts a les pelis. Normalment hi haurà un líder de l’estil de Rick Grimes -Andrew Lincoln- a 'The Walking Dead' o Gerry Lane -Brad Pitt- a 'Guerra Mundial Z'. Personatges coratjosos, estratègics, forts, llestos i, si tens sort, benevolents, tot i que hi ha de tot. Ah!, per cert, a les pel·lícules hi ha sovint un bebè al grup i a vegades provoca problemes fruit de la innocència. Plors i sorolls als moments menys oportuns. Això no obstant, omplen de vida la banda.Invasión zombi / FOX

Invasió zombi a 'The Walking Dead' / Pixabay

Per últim, procureu no atraure l’atenció dels zombisNo zombis no problem. Normalment els atrauen els sorolls i les olors. En algunes pel·lícules també el moviment. De totes maneres, controleu els decibels. I les olors, vaja... enmig d'una apocalipsi zombi tampoc es pot demanar depèn de què.