Tot i el context econòmic en el qual ens trobem, amb una forta inflació i amb pujades generalitzades de preus, la inversió estrangera a Catalunya continua pujant respecte als últims anys. Segons dades del Ministeri d'Indústria i Comerç, durant el primer semestre d'aquest 2022 s'han captat 1.690 milions d'euros d'inversió estrangera, un 19,6% més respecte al mateix període de l'any passat. A Espanya, la xifra va ser d'un total de 15.660 milions d'euros, és a dir, a Catalunya hi ha anat a parar el 10,7% del total de la inversió estrangera a l'Estat espanyol.

Pel que fa a la procedència de les inversions, un 57% provenen de països europeus, el 22% de mercats americans i el 21%, de la resta del món. Si parlem de sectors, la indústria digital, amb el 20%; l'automoció, també amb el 20%; i la indústria química, amb el 13%, són els sectors amb més inversió d'aquest tipus. Les expectatives de futur són optimistes, ja que s'està treballant amb més de 500 nous projectes que s'espera materialitzar en els propers anys. 

Catalunya és considerada la líder d'Europa en inversió estrangera. Així ho va afirmar el Financial Times, que argumenta que el nostre país i, concretament, Barcelona són el territori europeu amb la millor estratègia per captar aquest tipus d'inversions. Una altra cosa en la qual Catalunya és capdavantera.