Conducció i meteo

Les inclemències meteorològiques dificulten la conducció i és molt important extremar al màxim les precaucions. En cas de pluja cal reduir la velocitat i augmentar la distància de seguretat entre vehicles, atès que la calçada està mullada i augmenta el risc d'accident.

Amb neu o gel a la calçada cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament, augmentar la distància de seguretat, seguir les roderes o empremtes deixades per altres vehicles i portar les cadenes per si són necessàries.

Si conduïu amb  boira cal moderar la velocitat, augmentar la distància de frenada i no avançar si no és necessari. A més, cal utilitzar almenys els llums d'encreuament i els llums antiboira davanters, els posteriors només en cas de boira molt espessa perquè enlluernen.

En el cas de vent s’ha de reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle. En el cas d'avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.

Més informació a: transit.gencat.cat

 

Consells Muntanya

Molts dels rescats i recerques de persones que fan els Bombers s'haurien pogut evitar tenint més respecte per la muntanya. Abans de sortir: informem-nos de les condicions meteorològiques, planifiquem bé la ruta, equipem-nos adequadament  i hidratem-nos sovint.

És important que anem acompanyats o que informem algú de la nostra activitat.

I en cas d'accident, truca al 112

gencat.cat/seguretatmuntanya

 

Cursos de català. Parla.cat

El  Consorci per a la Normalització Lingüística i el Parla.cat ofereixen cursos per a adults ja sigui presencials, semipresencials o per internet.

Millorar els coneixements de català és bàsic per a les nostres relacions tant personals com professionals.

Consulta els webs cpnl.cat i parla.cat

 

Consum de llet

La llet és un aliment saludable i d’alt valor nutritiu recomanable en totes les etapes de la vida. És la font alimentària de calci més aprofitable i ajuda a mantenir una adequada densitat òssia. També és un dels elements més complets i equilibrats perquè porta vitamines, proteïnes i minerals d’alt valor nutricional. I a més la llet és un aliment dels de tota la vida.
A Catalunya produïm una de les llets de més qualitat d’Europa.

 

Biblioteques

L’afició a la lectura és descobrir nous mons i deixar anar la imaginació. És tenir accés a la informació i al coneixement.

A la biblioteca tens llibres, revistes, diaris, CDs i DVDs i una agenda d'activitats per a totes les edats. És l’entorn perfecte per créixer personalment i formar part d’una comunitat i ens familiaritza amb la societat de la informació. Hi ha més de 400 biblioteques públiques arreu de Catalunya. En tens una molt a prop teu. Gaudeix de la lectura.

 

Telèfon 112 emergències

Tinc una emergència! 
Davant d'una situació de risc urgent, truca al 112. Dona les teves dades i avisaran als cossos d'emergència necessaris. El 112 és un servei gratuït que atén les peticions d'ajut de tot el territori català, les 24 hores al dia, els 365 dies l'any, en més de 50 idiomes. També pots descarregar-te l'aplicació gratuïta My 112, que localitza la trucada automàticament, i l'aplicació per a sordmuts, que permet trucar sense parlar. 112, la resposta a totes les emergències.

 

Informació al ciutadà 012 informació de servei