Se'ns presenta un cap de setmana plenament estiuenc però ja a la vista amb un petit canvi de temps a partir de la Diada nacional de Catalunya que ens portarà alguns ruixats i tempestes i una normalització de les temperatures. Al vídeo d'avui seguim fent un repàs de les pluges que estan inundant diferents pobles i ciutats del món, avui viatgem fins a Hong Kong on s'ha batut un rècord d'intensitat de pluja amb només una hora. 

 

 

 

Cap de setmana d'estiu 

Cap de setmana amb un ambient estiuenc. Bandes de núvols alt i prims, preferentment diumenge i a l’oest. Núvols baixos en indrets de la costa, en concret entre el Delta de l’Ebre i el Cap de Salou i localment en altres punts de la Costa Brava.  Algunes nuvolades de tarda en zones de muntanya com al Pirineu però del tot inofensives. Temperatures sense grans canvis. Màximes entorn dels 33-35ºC al Pla de Lleida, 30ºC a les comarques de Girona i Catalunya Central. La temperatura mínima seguirà amb la tendència a la baixa dels últims, amb unes nits tropicals (>20ºC) encara més localitzades que les jornades anteriors. El vent seguirà bufant feblement de component marítim. Aquesta poca ventilació fa que hi hagi una quantitat moderada de contaminants. 

Canvi de temps a partir de la Diada 

La predicció del temps a mitjà termini comença a intuir canvis i portà algunes novetats. La situació de bloqueig anticiclònic es començarà a debilitar i això permetrà l’arribada de masses d’aire més temperades procedents de l’Atlàntic. Diada nacional de Catalunya amb un augment dels núvols però encara amb temperatures càlides per l’època de l’any. Dilluns alguna primera gotellada, però molt poca cosa. Dimarts la temperatura baixarà i la inestabilitat augmentarà, amb alguns ruixats i tempestes.  Dimecres temps insegur amb algun ruixat al nord. Dijous cel variable i amb tempestes ja només reduïdes al Pirineu. De cara a final de setmana, però, una nova baixa procedent del sud tornaria a fer augmentar la nuvolositat i les precipitacions sobretot al País Valencià.