Encara estem digerint la ressaca de les nevades a cotes baixes de diumenge que van enfarinar moltes comarques fora del Pirineu per damunt dels 600 metres i fins i tot la cota de neu es va desplomar localment per sota dels 500 metres i es va veure nevar al Tibidabo, a Vic o Berga. Ara bé, el plat fort se l'ha emportat el Pirineu amb gruixos superiors als 20 centímetres per damunt dels 1.500 metres. Fins ara és la nevada més important del que portem d'hivern al vessant sud de la serralada. La neu quedarà en un segon pla i serà el torn del vent i el fred intens. A més, ja s'està cuinant un altre front entre dilluns i dimarts amb més xàfecs i una possible regada generosa i general per divendres i el cap de setmana. Ho comentem tot plegat al següent vídeo amb el recull de les millors imatges de la nevada a cotes baixes:

 

Farà un fred que pela: abrigueu-vos bé

La previsió del temps anuncia un dilluns fred i canviant per l'arribada d'un front poc actiu a l'hora de sopar. La temperatura tocarà fons al matí i tornaran les gelades extenses a l'interior i al Pirineu amb valors de 0ºC a -6ºC i també en algunes raconades del prelitoral. Cel assolellat o pocs núvols fins al migdia, quan la nuvolositat anirà en augment com a preludi d'un front. Entre el vespre i la nit podria ploure a les comarques de Lleida amb una cota de neu que pujarà per damunt dels 1.000 a 1.200 metres. El vent de mestral afluixarà al terç sud de Catalunya, però puntualment encara deixarà algunes batzegades fortes. La mar es tranquil·litzarà de mica en mica fins a tornar a la normalitat amb el permís de la mar de fons.

Novetats el cap de setmana vinent

Dimarts serà la traca final d'inestabilitat fins al pròxim canvi de temps de divendres i el cap de setmana. Entre el matí i el migdia es formaran ruixats a les comarques de Girona i el nord de Barcelona, localment amb alguna calamarsada. També nevarà feblement al Pirineu i farà sol amb vent intens de mestral al terç sud de Catalunya. Dimecres i dijous no plourà i podreu aprofitar per fer bugades a casa, per treballar bé els camps o per fer tasques a l'exterior. La bona ratxa plujosa podria tenir continuïtat divendres i el cap de setmana amb una nova borrasca activa al nord-oest de la Península que divendres injectaria un flux humit de mar cap a terra amb pluges extenses i localment abundants, mentre que dissabte els vents del sud-oest deixarien una tongada de pluja i neu important a les comarques de Lleida i, en menor mesura, de Barcelona i Tarragona. Aquesta setmana ho anirem actualitzant des d'El Temps del Nacional.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.