Els tords anuncien un fort canvi de temps a Catalunya. Aquests dies canten com mai i ja marxen del país, un símptoma inequívoc de novetats importants en el panorama meteorològic. Ens afectarà de ple abans de Setmana Santa i ens portarà una situació extraordinària per l'època de l'any. Plourà i nevarà a Catalunya? Farà fred per Setmana Santa? T'expliquem els últims detalls de la previsió del temps en aquest vídeo.

⚠️ Alerta per temps perillós en 29 comarques catalanes: aquesta nit, plourà!

 

 

Fort canvi de temps, segons els tords

Aquest divendres passarà de tot: veurem núvols però acabarem amb un bon sol a gran part de Catalunya. Durant la primera meitat del dia, però, el sol estarà enterbolit o enterenyinat per la presència de núvols prims poc importants. Plourà al Pirineu i només nevarà als cims més alts. Al vespre la cota pot baixar fins els 1.800 metres. A la tarda i al vespre tindrem nuvolades a les comarques del nord de Barcelona i a les de Girona i no és impossible que s'escapi alguna gotellada aïllada. Temperatures una mica més baixes però continuaran sent molt suaus amb màximes d'entre 20 i 24ºC a la majoria de pobles i ciutats. Tramuntana moderada al nord de la Costa Brava. El cap de setmana començarà amb sol a tot el país. Dissabte només quedaran quatre núvols poc importants al Pirineu. Diumenge, un petit canvi de temps portarà neu al Pirineu en cotes superiors als 1.500 metres. No serà una gran nevada. La matinada de dilluns la cota pot baixar fins els 1.300 o 1.400 metres al Pirineu de Lleida. A la tarda podrien caure xàfecs sorpresa (d'aquells que duren cinc minuts i prou) al Berguedà, Osona, Vallès Oriental, Alt Maresme i, sobretot, en algunes comarques de l'interior i sud de Girona. Tramuntana i mestral amb ratxes fortes als dos extrems del país i temperatures més baixes.

Calorada insòlita

La setmana que ve també arrencarà amb sol a la majoria de comarques. Dilluns al matí, però, encara nevarà dèbilment a la cara nord del Pirineu per damunt dels 1.400 metres. A la tarda es podria formar algun ruixat o tempesta al nord de les comarques de Barcelona i a l'interior i sud de les de Girona. Temperatures una mica més baixes però no farà fred. Dimarts que ve les temperatures iniciaran una nova pujada que serà espectacularment forta a partir de dimecres.

Quin temps farà per Setmana Santa a Catalunya?

Alerta perquè a mitjans de la setmana que ve serà notícia una calorada insòlita per l'època de l'any amb màximes de 30ºC. Una pèssima notícia, sobretot tenint en compte la falta d'aigua. El sol ja pica de valent i això, juntament amb la sequera que castiga Catalunya, fa que es comencin a rostir alguns sembrats. Atenció i alerta perquè alguns models meteorològics donen temperatures 10 o 12ºC superiors a les normals de cara als últims dies del mes de març. Quin temps farà per Setmana Santa? Enguany, cosa atípica, sembla que la Setmana Santa podria venir marcada pel temps estable. Només s'esperen precipitacions al Pirineu durant el cap de setmana de l'1 i 2 d'abril (Diumenge de Rams). ElNacional.cat us actualitzarà la previsió del temps cada dia amb la vista especialment posada a les vacances de Setmana Santa.