Un canvi radical de temps portarà neu, fred, vent i atenció perquè els últims mapes del temps també anuncien pluges importants a Catalunya. Aquest dijous serà l'últim dia amb temperatures primaverals. L'hivern arribarà de cop i en qüestió de poques hores haurem de rescatar els abrics més gruixuts de l'armari. Alerta a la previsió del temps per al cap de setmana del 24 i 25 de febrer però, també i sobretot, a les pluges que molt aviat podrien ser notícia al nostre país. Xavi Freixes t'explica la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

Arriba l'hivern a Catalunya

Aquest dijous serà l'últim dia càlid per l'època de l'any amb temperatures màximes superiors als 20ºC en molts pobles i ciutats. Atenció perquè els termòmetres s'enfilaran fins els 22 o 23ºC a Banyoles i a Girona. Farà sol però estarà enterbolit per la presència de núvols alts i, a última hora, es taparà a l'oest del país on cauran pluges dèbils i disperses. La nit-matinada de dijous a divendres podrien caure precipitacions poc importants a qualsevol punt del país. Divendres serà notícia una forta baixada de les temperatures i, de cop i volta, passarem de l'ambient primaveral al fred normal d'un mes de febrer. Vent fort i sensació de fred cada vegada més acusada. Nevarà intensament a la Val d'Aran, al nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça i del Principat d'Andorra i la cota rondarà els 700 metres. Xàfecs i tempestes a les comarques de Barcelona i Girona. Dissabte també cauran ruixats irregulars i de curta durada a Barcelona i a Girona amb algunes tronades. La cota de neu se situarà al voltant dels 400 o 500 metres i, per tant, no és impossible veure quatre volves de neu al Tibidabo. Nevarà al Pirineu, sobretot a la cara nord i farà un fred que pelarà amb sol a les comarques de Ponent i a les Terres de l'Ebre on bufarà vent moderat de mestral. Diumenge podrien caure pluges irregulars a l'interior i al nord del país amb temperatures més altes. La cota de neu es mantindrà força baixa al matí però pujarà ràpidament fins els 1.400 metres durant el dia.

Aigua a la vista!

La setmana que ve podria ploure bastant a Catalunya. Atenció perquè, els propers dilluns i dimarts, 26 i 27 de febrer, les pluges podrien ser força generals amb neu al Pirineu per damunt dels 1.500 o 1.600 metres. Per sort, sembla que acabarem el mes de febrer i estrenarem el març amb força moviment meteorològic que ens podria portar diverses tongades de precipitacions a Catalunya. Evidentment no arreglarem la sequera però les coses podrien millorar si es confirmen aquests canvis. ElNacional.cat està especialment pendent de l'arribada de les tan necessàries pluges a Catalunya i us informarà puntualment de qualsevol novetat que presentin els mapes del temps. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes actualitzaran la previsió meteorològica aquest dijous, 22 de febrer, a partir de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.