La previsió del temps anuncia un Pont de la Puríssima amb molts canvis a Catalunya: tindrem dies amb pluges i nevades però també farà sol, vent i acabarem amb boires en moltes planes i fondalades de l'interior. Els propers dies, per tant, passarà de tot i podríem dir que cada dia serà d'un color diferent. Atenció, també, als canvis de temperatura amb forts alts i baixos. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes t'expliquen el temps que farà durant el llarg Pont de Desembre en aquest vídeo:

 

Plourà a tot Catalunya

Aquest dimecres farà sol a tot Catalunya amb intervals de núvols poc importants. Tramuntana i mestral amb ratxes moderades als dos extrems del país i temperatures sense gaires canvis respecte les que hem tingut les últimes hores. Dijous arriba un canvi de temps amb un augment de la nuvolositat a mesura que avanci el dia. Al migdia i a la tarda es taparà el cel i començarà a ploure a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. A la nit els xàfecs podrien arribar a qualsevol punt del país. Temperatures més suaus i només nevarà a les cotes més altes del Pirineu. Vent moderat del sud-oest i situació marítima força remenada. La nit de dijous a divendres plourà a la majoria de pobles i ciutats però divendres ja farà sol a les comarques de Lleida i Tarragona. Al matí encara cauran alguns xàfecs a les comarques de Barcelona i Girona que desapareixeran a partir del migdia i durant la tarda amb l'obertura de grans clarianes. Nevarà al Pirineu, sobretot a la cara nord, per damunt dels 1.100 o 1.200 metres. Tramuntana i mestral amb ratxes fortes a l'Empordà i a les Terres de l'Ebre i temperatures força més baixes. Divendres, per tant, ens haurem d'abrigar més i la sensació de fred serà més acusada degut a la presència del vent.

Amunt les temperatures

Dissabte tornarà a canviar el temps. Farà sol a tot arreu amb intervals de núvols poc importants i amb algunes boires, a primera hora, a l'interior del país. Al matí encara nevarà a la cara nord del Pirineu on la cota pujarà ràpidament dels 1.400 metres cap als 2.100 a mesura que avanci el dia. Temperatures un pèl més altes. Els propers diumenge i dilluns serà notícia una notable pujada de les temperatures amb màximes de fins a 22 o 23ºC a les zones més càlides del país. Molta precaució a la carretera perquè tindrem moltes boires que reduiran la visibilitat. A les zones afectades per la boira les temperatures seran força més baixes.