La previsió del temps anuncia un cap de setmana amb novetats importants. Farà sol i calor per anar a la platja? La resposta és que sí però atenció perquè el temps de dissabte serà bastant diferent al que tindrem diumenge. Per tant, no tot seran flors i violes perquè, a banda del sol i la calor, també haurem d'obrir els paraigües en algunes comarques. Les temperatures de diumenge també seran força diferents a les que tindrem durant el dissabte. Per cert, els que tingueu previst anar a la platja heu de saber que la temperatura de l'aigua del mar ja ronda els 18 o 19ºC a gran part de la costa catalana (com sempre, és una mica més baixa a la Costa Brava i una mica més alta a la Costa Daurada). Si voleu saber quines seran les hores amb més sol i calor per anar a la platja i en quines comarques plourà aquest cap de setmana no us perdeu aquest vídeo:

 

Boira molt perillosa: vols i ferris cancel·lats

No us perdeu les imatges de l'espessa boira que complica les coses a Sydney (Austràlia). Importants retards a l'aeroport, ferris cancel·lats i molts problemes per conduir perquè la visibilitat és extremadament reduïda. Aquí podeu veure algunes de les imatges més impactants del fenomen que els complica la vida:

Cap de setmana ideal per anar a la muntanya

A Catalunya el sol i les altes temperatures conviden a gaudir de les platges però una altra excel·lent opció per aquest cap de setmana és anar al Pirineu. Així estan les coses a Escaldes, al Principat d'Andorra:

Diumenge, més tempestes i baixada de les temperatures

Això sí, els que aneu al Pirineu heu de saber que dissabte a la tarda pot caure alguna tempesta aïllada. Diumenge la probabilitat de tronades serà força més alta. Per tant, a partir de diumenge al migdia, es dispara la probabilitat de tronades al Pirineu (i també al prepirineu). De fet, diumenge a última hora, també pot caure algun ruixat o tempesta sorpresa als Ports de Tortosa-Beseit i, de manera molt aïllada, en altres punts de l'interior de les comarques de Tarragona o en alguna comarca de Lleida. En general, el cap de setmana estarà marcat pel sol i la calor. Dissabte les temperatures màximes arribaran als 33 o 34ºC en molts pobles del Pla de Lleida i de les Terres de l'Ebre. A la costa, les temperatures màximes voltaran voltaran els 27 o 28ºC. Diumenge, en canvi, la marinada farà baixar les temperatures a primera línia de mar on difícilment se superaran els 24ºC de màxima. Per tant, si aneu a la platja, passareu més calor dissabte que no pas diumenge. A l'interior les temperatures seran un parell de graus més baixes que les de dissabte però continuarà apretant la calor amb més de 30ºC a la majoria de comarques. La setmana que ve estrenarem el mes de juny amb un temps assolellat i càlid. Només s'esperen algunes tempestes de mitja tarda al Pirineu. Com sempre, seguirem molt de prop l'evolució del temps des d'ElNacional.cat. De moment, bon cap de setmana a tothom!