La previsió del temps per al primer cap de setmana de juliol confirma que tornarem a patir una situació extrema a Catalunya. Les tempestes de les últimes hores ja són història i han acumulat fins a 20 o 30 litres per metre quadrat al Pirineu de Lleida i entre 5 i 15 o 20 l/m2 en molts punts de la Catalunya Central, comarques de Lleida, Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre. Destaquen, per exemple, els 31 l/m2 del Montsec d'Ares, 24 a Falset, 21 a Tivissa, 20 a Gandesa i 12 a Maials. Aquest dimecres es presenta assolellat a tot Catalunya amb temperatures màximes que rondaran els 30ºC a la majoria de comarques amb una xafogor bastant empipadora. A la tarda caurà alguna tempesta al Pirineu. Quin temps farà dijous, divendres i el proper cap de setmana? No us perdeu la previsió en aquest vídeo:

 

Vídeo: Tornado mortal a Holanda

Un tornado insòlit al sud d'Holanda ha provocat la mort d'un jove de 30 anys, una desena de ferits i importants danys materials. Ha passat a Zierikzee, una ciutat de la costa que viu de la pesca. Una terrible tromba marina ha tocat terra i, per tant, s'ha convertit en tornado. El fenomen, poc habitual als Països Baixos, també ha arrencat arbres de soca-arrel i ha fet volar pels aires sostres i molts objectes que hi havia a l'aire lliure. El tornado mortal ha estat gravat per diverses persones amb el seu mòbil. Aquí podeu veure algunes de les imatges més espectaculars que posen la pell de gallina:

Festivals de llamps i trons a Catalunya

A Catalunya i al Principat d'Andorra, per sort, la situació meteorològica és molt més tranquil·la tot i les fortes tempestes que han provocat autèntics festivals de llamps i trons. Tot seguit podeu gaudir d'aquest espectacle de la natura en aquests vídeos:

Arcs de Sant Martí dobles

La inestabilitat de fa unes hores també ha generat l'aparició de preciosos arcs de Sant Martí que, en alguns casos, han estat dobles tal com es pot veure en aquestes imatges que ens arriben des del Montsià i el Baix Ebre:

Alarma per sequera a Catalunya

La previsió del temps per als propers dies arriba encapçalada per una nova situació extrema que afectarà Catalunya: una nova patacada de calor amb temperatures superiors a les habituals per l'època de l'any ens atacarà de ple d'aquí a pocs dies Una molt mala notícia tenint en compte la terrible sequera que arrosseguem de fa temps. Ara mateix els embassaments estan fatal i posarem uns quants exemples: Sau i Susqueda estan a poc més de la meitat de la seva capacitat mentre fa un any estaven al 90%. El pantà de Canelles (el més gran de Catalunya) està al 42% quan fa un any estava al 86%. A tot això la vegetació ja fa mesos que les passa canutes i que les temperatures tornin a pujar d'una manera brutal aquest cap de setmana continuarà fent molt mal i tornarà a disparar el risc d'incendi.

Nova patacada de calor: 38 o 40ºC a l'ombra

Dijous farà sol amb tempestes de tarda al Pirineu. A última hora no descartem alguna sorpresa en forma de tronada aïllada a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Divendres també farà sol a tot Catalunya. Dissabte arriba la clatellada de calor que ens afectarà uns quants dies. Així, el proper cap de setmana tindrem temperatures màximes de 38 o 40ºC a l'ombra les comarques de Ponent, interior de les Terres de l'Ebre i en punts de la Catalunya Central. Diumenge al matí i a l'hora del vermut farà sol a tot Catalunya. A la tarda, però, cauran tempestes al Pirineu i en moltes comarques de l'interior del país.