La previsió del temps anuncia forts canvis per als propers dies a Catalunya: primer, una calorada històrica ens fregirà com si fóssim al juny però, atenció, perquè poc després baixaran les temperatures, nevarà, tornarà el vent huracanat i cauran tempestes a moltes comarques. Com i quan arribaran aquests alts i baixos meteorològics? Quants dies acostuma a ploure per Setmana Santa a Catalunya? T'expliquem tots els detalls del temps que farà en aquest vídeo.

⚠️ Alerta per temps perillós en 29 comarques catalanes: aquesta nit, plourà!

 

 

Plourà a Barcelona?

Aquest dimarts es presenta mig ennuvolat amb algunes sorpreses: pot ploure a la ciutat de Barcelona i zones pròximes durant la primera meitat del dia. En cas que plogui, però, seran precipitacions molt febles i de curta durada, totalment anecdòtiques. A gran part de Catalunya tindrem un dimarts assolellat tot i la presència d'intervals de núvols que seran menys abundants amb el pas de les hores. Al Barcelonès, al sud del Maresme i al Baix Llobregat (on no descartem que s'escapin quatre gotes a primera hora) també acabarà fent un bon sol, sobretot entre el migdia i la tarda. Boires en punts costaners i temperatures una mica més altes, sobretot a l'interior del país. Les màximes arribaran als 20 o 22ºC a la majoria de pobles i ciutats.

Rècords de calor

Dimecres i dijous serà notícia una fortíssima pujada de les temperatures amb màximes que, puntualment, fregaran els trenta graus en punts del Pla de Lleida i de les Terres de l'Ebre. Les temperatures diürnes, però, seran força més baixes a la costa on es repetiran algunes boires. En general, a primera línia de mar, els termòmetres rondaran la vintena de graus a l'hora de dinar. Divendres arriba un petit canvi amb ruixats al Pirineu que només seran en forma de neu a les cotes més altes. La cota, però, podria baixar fins els 1.600 o 1.700 metres a última hora.

Quin temps farà el proper cap de setmana?

Dissabte nevarà al Pirineu, sobretot a la cara nord, i la cota se situarà al voltant dels 1.500 metres. A gran part del país el proper dissabte serà assolellat i molt ventós. El vent de ponent presentarà ratxes superiors als 70 o 80 quilòmetres per hora a moltes comarques. Això farà pujar les temperatures a la costa mentre baixaran a l'interior i, sobretot, al Pirineu. Diumenge plourà a les comarques de Barcelona i Girona, i nevarà al Pirineu. Les temperatures seran vuit o deu graus més baixes que les que tindrem aquests dies. Tramuntana i mestral amb ratxes molt fortes.

El temps de Setmana Santa

La Setmana Santa començarà amb fred però només durarà un parell de dies (dilluns i dimarts, 3 i 4 d'abril). El proper dilluns cauran ruixats i tronades a les comarques de Barcelona i Girona i nevarà al Pirineu. En general podríem tenir una Setmana Santa amb un temps més estable del que és habitual. Tot i això, sembla que ens visitaran els típics xàfecs de primavera durant algunes tardes. Les temperatures pujaran a partir de Dimecres Sant. ElNacional.cat està especialment pendent de la previsió del temps per aquesta Setmana Santa i us informarà puntualment de qualsevol novetat.