Molta atenció perquè la previsió del temps anuncia novetats molt importants per als propers dies i setmanes a Catalunya. Tot seguit us donarem tots els detalls del que passarà. D'entrada aquest cap de setmana serà majoritàriament assolellat amb temperatures de 25 o 26ºC a moltes comarques. Ara bé, diumenge podríem tenir sorpreses. A tot això, aquests dies, podeu trobar espàrrecs i bolets de molts tipus a moltes comarques catalanes: rovellons, ceps, múrgules, gírgoles, cama-secs, moixernons, camperols, marçots... També podeu aprofitar per collir farigola (tallant només la flor, mai arrencant la planta) i romaní. Si voleu saber on podeu trobar bolets i el temps que farà aquest cap de setmana i la setmana que ve (amb dos canvis molt importants), no us perdeu aquest vídeo: 

 

Cap de setmana amb sorpreses

Aquest dissabte farà sol a tot Catalunya amb temperatures una mica més altes. No us oblideu la crema solar perquè el sol picarà moltíssim. Cel tapat a la cara nord del Pirineu amb algun plugim molt dispers. A la tarda veurem nuvolades al nord de les comarques de Barcelona, a Girona i al Pirineu però difícilment plourà. Diumenge, també farà sol i calor amb temperatures superiors als 25ºC a moltes comarques. Ara bé, a diferència de dissabte, tindrem nuvolades més potents que podrien deixar algun ruixat o tempesta sorpresa. Per tant, tot i que diumenge tindrem un dia molt estable amb sol, calor i sense pluja a la majoria de comarques, atenció perquè, de cop i volta, ens pot caure algun xàfec a sobre. Per cert, si voleu saber on es poden trobar bolets i espàrrecs aquest cap de setmana, cliqueu aquest enllaç.

Rovellons i espàrrecs de primavera / Foto: @fc_oriol Twitter
Rovellons i espàrrecs de primavera / Foto: @fc_oriol Twitter

La setmana que ve ens fregirem

La propera setmana vindrà marcada per un temps molt estable fins dijous. A més, les temperatures seran cada dia més altes. De fet, dimecres i dijous, tindrem temperatures màximes de 30ºC en molts pobles i ciutats de l'interior del país. A la costa, les màximes rondaran els 25ºC amb més humitat i, per tant, amb una marcada sensació de xafogor. Vaja... que la setmana que ve ensumarem l'estiu a tot Catalunya. El sol serà el gran protagonista fins dijous amb algunes nuvolades poc importants de mitja tarda en zones de muntanya.

Tempesta / Pixabay
El proper divendres, 13 de maig, podrien caure fortes tempestes i pedregades a Catalunya / Pixabay

Fortes tempestes i pedregades a la vista!

I tota aquesta calorada com acabarà? Doncs amb un festival de llamps i trons el proper divendres, 13 de maig. Alerta perquè les tempestes seran generals i molt fortes. A més, pot pedregar. Amb aquest panorama lògicament refrescarà. Apunteu el divendres (dia 13) a l'agenda com un dia inestable perquè realment podria ploure molt i amb massa intensitat. Dissabte, dia 14, quedarà inestabilitat amb ruixats i tronades a les comarques de Barcelona, Girona i al Pirineu. Ja farà sol a Lleida i a Tarragona. De fet, a mesura que avanci el cap de setmana del 14 i 15 de maig, el temps s'estabilitzarà ràpidament i, diumenge, farà sol a tot Catalunya amb temperatures màximes que tornaran a pujar. Tot això, lògicament, ho haurem d'anar confirmant (o no) en properes informacions. De moment, bon cap de setmana a tothom!