Les altes temperatures d'aquests dies han fet que l'estiuet de Sant Miquel quedi relegat en un segon pla i parlem d'un estiu en majúscules i calor canicular. La temperatura tocarà sostre i es desbocarà el cap de setmana amb valors que s'enfilaran fins als 35ºC en algunes raconades de la Catalunya Central o a Ponent. L'anticicló encara té corda per a dies o, fins i tot, més d'una setmana, però sembla que l'atmosfera podria bellugar-se a mitjà termini i s'entreveuen brots verds. En el següent vídeo trobareu un recull de les millors imatges del dia i la superlluna de setembre en la seva màxima esplendor:

Cap de setmana esplèndid

Tant dissabte com diumenge seran dos dies brillants per fer activitats de muntanya o platja perquè les condicions meteorològiques seran aliades i s'esperen jornades de sol ininterromput. A trenc d'alba es formaran algunes boirines a les planes i fondalades estratègiques de l'interior, dissabte a la Costa Brava i diumenge a la Costa Daurada, al voltant del cap de Salou. La manca de vent farà que també es dispari la contaminació, feu ús del transport públic tan com sigui possible. La temperatura tocarà sostre dissabte a la costa amb 28ºC a 32ºC i diumenge encara tindrà marge de pujada a l'interior i les valls del Pirineu, però, per contra, augmentarà la xafogor al litoral. Cap de setmana canicular a l'inici d'octubre: insòlit i possibles rècords de calor.

Núvols per trencar la monotonia i calor menys intensa

La predicció a mitjà termini porta novetats amb comptagotes. Dilluns i dimarts amb núvols baixos decoratius a la costa, però sense pluja. Entre dimarts i dimecres arribaran intervals de núvols al Pirineu i alguna nuvolada que podria descarregar algun ruixat localitzat, ben poca cosa. Tant dijous i divendres podrien tornar a ser jornades de sol i monotonia. La temperatura recularà progressivament fins al dijous, quan s'estabilitzarà i l'ambient serà suau amb calor moderada. De totes maneres, els registres de temperatura encara continuaran per sobre de la mitjana climàtica.