La tardor s'ha inaugurat oficialment aquest dissabte a les 8:50 h i ha coincidit amb una refrescada. Malauradament, l'ambient fresc i agradable del cap de setmana serà només un miratge i els pròxims dies tornarà l'estiuet per la irrupció d'un robust anticicló. Comença un període estable i sec que encara no té data de caducitat i podria allargar-se com a mínim fins a principis d'octubre. El canvi d'armari haurà d'esperar unes setmanes més i les enfarinades al Pirineu quedaran en fets anecdòtics. T'ho expliquem tot plegat al següent vídeo i fem una mica de balanç de l'estiu:

 

Diumenge radiant i agradable

La predicció del temps per diumenge ens porta una jornada calcada a dissabte amb sol, cel blau i només alguns núvols decoratius dispersos. Visibilitat encara molt bona a causa del canvi de masses d'aire de fa uns dies. El vent bufarà feblement a tot arreu i s'enfortirà una mica al sud de la Costa Brava. La temperatura tocarà fons de matinada en algunes raconades de l'interior i de les valls del Pirineu, on la sensació serà de fresca amb valors de 5ºC a 10ºC en conjunt, abrigueu-vos bé! Al migdia l'ambient serà molt confortable per l'escalfor del sol i les màximes es situaran entre els 23ºC a 28ºC.

Torna l'estiuet 

L'estiu no se'l pot donar per mort gairebé fins a finals d'octubre. Recentment, la calor s'allarga cada vegada més i, després d'un parell de dies molt respirables, la temperatura escalarà posicions fins a valors estiuencs. Un anticicló que arrossegarà masses d'aire càlides serà el responsable de la remuntada de la temperatura i deixar un temps molt estable. Mitjà termini marcat pel sol i només algunes teranyines de núvols prims per fer bonic. Temps monòton que semblarà que estiguem immersos en el Dia de la Marmota.