Començarem la setmana amb un ambient càlid per ser desembre a gran part del territori, tret de l’interior del país, on persistiran els bancs de boira. Dimecres un brusc canvi de temps ens portarà una clatellada de les temperatures, augment de la nuvolositat i precipitacions al nord del país amb una cota de neu que anirà a la baixa. Al seu darrere ens quedarà vent del nord, un ambient de ple hivern i una cota de neu per sota dels 1.000 metres. 

 

Estiuet fins dimecres 

Dilluns la temperatura encara pujarà més, amb màximes de 20-24ºC a les comarques del litoral i prelitoral. En canvi, a punts de l'interior la temperatura quedarà per sota dels 10ºC a causa de bancs de boira persistents, preferentment entre l'altiplà de la Segarra i al Segre Mitjà, tot i que fins a mig matí també hi haurà boira a altres comarques de la Catalunya Central i del pla de Lleida. A la resta, sol i bandes de núvols prims amb unes temperatures molt agradables. Vent de component oest al sud de Catalunya. 

Dimarts, amb un vent de ponent més reforçat, algun termòmetre podria tocar els 25ºC. La nuvolositat anirà en augment, sobretot al quadrant nord-oest, durant la jornada i serà el preludi del potent canvi de temps que tindrem dimecres. 

Fred assegurat i precipitacions a l'horitzó 

Dimecres experimentarem un brusc canvi de temps amb un descens de la temperatura molt marcat, amb molts núvols i precipitacions. Les precipitacions es concentraran sobretot al nord del país amb una cota de neu de 1.600 metres. Al darrere, dijous i divendres quedarà un ambient molt fred i amb vent del nord. Les precipitacions, però, seran molt escasses, només n'esperem al Pirineu amb una cota de neu que baixarà per sota dels 1.000 metres. A la resta no farà falta el paraigua però sí la roba d'abric, i als dos extrems del país, pedres a les butxaques. 

Episodi de pluges a la vista? El cap de setmana vinent el vent del nord anirà girant a gregal. L'anticicló se situarà al centre d'Europa i una DANA es despenjarà fins al nord d'Àfrica. Aquesta situació portarà vents de llevant al Mediterrani occidental augmentant així la humitat i la possibilitat de pluges. De moment, però, sembla que l'episodi de precipitació quedarà de l'Ebre cap al sud com ha anat passant els darrers 3 anys. Així doncs, a Catalunya malauradament sembla que en quedarem al marge, però queden molts dies i la situació pot canviar. El que sí que els podem assegurar és que la segona meitat d'aquesta setmana farà fred de ple hivern.