L'anticicló continua afectant de ple Catalunya. Per tant, continuem amb el cel ras a la majoria de comarques però amb boires persistents i gebradores a moltes comarques de l'interior. Ara bé, el domini de les altes pressions té els dies comptats i molt aviat arribarà una tongada de pluges generals. Si voleu conèixer tots els detalls de la previsió del temps per als propers dies no us perdeu aquest vídeo:

 

Sota zero tot el dia

Aquest divendres continuaran les boires persistents al Pla de Lleida i a l'interior de les Terres de l'Ebre amb temperatures màximes que, en aquestes zones, com a molt arribaran als 4ºC o 5ºC. Al migdia, en canvi, tindrem 14ºC a Barcelona, a Tarragona i a Girona. Precaució a la carretera perquè les boires continuen reduint moltíssim la visibilitat. Aquest dijous no hem passat dels 0ºC a Vinaixa (Garrigues) i hem tingut màximes d'1ºC a Castellserà (Urgell) i d'1,9ºC a Balaguer, a la capital de la Noguera.

 

Boira persistent i pixanera a l'Espluga Calba / Foto: Ajuntament de L'Espluga CalbaLa boira pixanera s'imposa durant les 24 hores del dia a l'Espluga Calba (Garrigues) / Foto: Ajuntament de l'Espluga Calba_Twitter

El cap de setmana també arriba marcat pel domini de l'anticicló. Així doncs, continuarem amb aquests dos tipus de temps tan diferents: farà sol a gran part del país amb temperatures similars o una mica més baixes, en canvi, a les planes i fondalades interiors la boira continuarà sent espessa i persistent. En alguns casos les temperatures són inferiors als 0ºC durant pràcticament tot el dia i, per tant, parlem de boires gebradores!

No us perdeu aquestes imatges del mar de boira que afecta de ple les comarques de Ponent i l'interior de les Terres de l'Ebre. L'ambient fred i humit continuarà sent el gran protagonista del cap de setmana en aquestes zones. Vegeu aquest vídeo:

Pluges a la vista!

Atenció al canvi de temps que s'apropa. Arribarà dimarts al vespre i ens portarà pluges que es faran generals de cara a dimecres. Per tant, a partir de dimarts al vespre tingueu a punt els paraigües. Només nevarà per damunt dels 1.600 metres.

De tota manera, el canvi de temps més fort podría arribar just després de Nadal, cap als dies 27 i 28 de desembre. De moment, no us en donem més pistes perquè encara falten molts dies. Continuarem informant des d'ElNacional.cat.