Les puputs ja canten a Catalunya i això anuncia un canvi de temps important i imminent. Segons la saviesa popular són autèntiques meteoròlogues i no fallen mai. Els models meteorològics també anuncien novetats per aquest cap de setmana que ens obligaran a obrir els paraigües. Quin temps farà segons les puputs? Quan cauran pluges, tempestes i nevades? T'expliquem tots els detalls de la previsió del temps en aquest vídeo on, a més, sentiràs cantar les puputs.

🔴 Els últims mapes del temps confirmen el pitjor pronòstic fins a Setmana Santa

 

 

Ruixats i tempestes sorpresa el cap de setmana

El cap de setmana es presenta inestable amb ruixats i tempestes que ens sorprendran a moltes comarques. Tindrem moltes estones de sol i moltes hores sense pluja, sobretot que ningú es pensi que plourà sense parar durant tot el dissabte i el diumenge. Ara bé, de cop i volta, ens sorprendran els típics xàfecs primaverals i, fins i tot, alguna tempesta. Aquest dissabte nevarà al Pirineu i, durant la tarda, cauran xàfecs de curta durada a la resta de la meitat nord del país. També pot ploure al voltant dels Ports de Tortosa-Beseit. A la resta, en principi, no esperem precipitacions o potser alguna gotellada molt aïllada durant la tarda, el vespre i la nit. Les temperatures no presentaran gaires canvis i la majoria de màximes seran inferiors als 20ºC. Res a veure, per tant, amb la calorada del cap de setmana passat. Diumenge, els ruixats i les tempestes arribaran a més comarques. Sempre seran precipitacions irregulars i de curta durada. Atenció perquè podem tenir festivals de llamps i trons. Temperatures sense canvis. 

Les puputs donen l'hivern per finiquitat

Aquests dies les puputs canten amb alegria a gran part de Catalunya i això, segons la meteorologia popular, és un símptoma inequívoc que ja arriba el bon temps amb una situació plenament primaveral. La primavera, però, per sort no només vol dir dies de sol i calor sinó que també ens ha de portar molta pluja (enguany ens convé com mai i, per sort, pot ploure molt segons les previsions estacionals que esperem que es compleixin al peu de la lletra pel bé de tots). Les puputs, doncs, ja donen l'hivern per finiquitat i, a partir d'ara, els dies de sol compartiran protagonisme amb fortes tongades de pluges i tempestes. A més, tindrem els típics alts i baixos de temperatura propis de la primera meitat de la primavera. I és que ja se sap: 'quan canta la puput, el bon temps és vingut'.

Quan plourà a Catalunya?

La setmana que ve arrencarà amb temps estable i temperatures que, cada dia que passi, pujaran una mica més. Dijous i divendres podria arribar un canvi de pa sucat amb oli amb precipitacions dèbils i disperses al Pirineu. A la resta veurem més núvols però, de moment, no plourà ni nevarà. Les pluges abundants, segons la previsió estacional, arribaran durant el mes d'abril i atenció perquè, enguany, podria ploure un 50% del que és habitualElNacional.cat estarà especialment pendent de qualsevol novetat en la previsió del temps i us informarà puntualment. Bon cap de setmana a tothom!