Un canvi sobtat de temps deixarà tempestes, localment fortes i acompanyades de calamarsa a Catalunya. Les tronades arribaran la matinada de divendres però també coincidint amb el primer cap de setmana del mes de març. La previsió del temps continua marcada per la variabilitat i els propers dies passarà de tot i més amb alts i baixos de les temperatures. Quan plourà, nevarà i farà vent? Quins dies seran els més freds? Xavi Freixes t'explica tots els detalls de la predicció meteorològica en aquest vídeo:

 

Nous canvis de temps a Catalunya

Aquest dijous farà sol a tot Catalunya però, a mesura que avanci el dia, augmentaran els intervals de núvols. A la tarda es taparà el cel a l'oest del país i, a última hora, cauran plugims a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. A més, nevarà al Pirineu on, a la nit, la cota baixarà fins els 1.000 metres. La nit-matinada de dijous a divendres podrien caure quatre gotes a qualsevol punt de Catalunya amb una nova baixada de les temperatures i atenció perquè no descartem tronades localment fortes. Aquest divendres, a primeríssima hora del dia, pot caure algun xàfec o tempesta a la costa de Barcelona, sud de Girona i en punts del Baix Penedès i Tarragonès però ràpidament s'aclarirà el cel i acabarà fent sol a totes les comarques amb un ambient més fred i vent fort als dos extrems del país. 

Tempestes la nit de dissabte a diumenge

El cap de setmana començarà amb sol però ràpidament augmentaran els núvols a tot Catalunya i, dissabte a la tarda, plourà a les comarques de Lleida i a les Terres de l'Ebre. Nevarà al Pirineu on la cota anirà baixant dels 1.500 fins els 1.000 metres. Al vespre o a la nit els ruixats podrien arribar a qualsevol punt del país. En general plourà poc però atenció perquè, entrada la matinada de diumenge, tindrem condicions òptimes perquè es formin tempestes que, localment, podrien ser fortes i anar acompanyades de calamarsa o pedra. Així doncs, durant la nit de dissabte a diumenge les tronades amb festivals de llamps i trons ens podrien despertar en diversos pobles i ciutats. Diumenge serà un dia marcat pel sol amb fort vent i fred. Al matí quedaran restes d'inestabilitat amb xàfecs i tempestes a les comarques de Barcelona i Girona mentre ja farà sol a l'interior i al sud del país. A partir del migdia també s'aclarirà el cel a Barcelona i Girona. Nevarà al Pirineu, sobretot a la cara nord, amb una cota molt baixa a primera hora del dia (al voltant dels 500 metres) però que pujarà progressivament fins els 1.500 metres amb el pas de les hores. Alfred Rodríguez Picó i Xavi Freixes actualitzaran la previsió del temps a ElNacional.cat aquest dijous, a partir de les vuit del vespre.


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.